Adana'da 21 Yıllık İmar Sorunu Çözülüyor!

Adana'da 21 Yıllık İmar Sorunu Çözülüyor!

95 yılından beri imara açılmayı bekleyen Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı arasında ki mevkide bulunan alanların imar düzenlemesi için Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi düğmeye bastı.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 4. birleşimine ait oturumunu Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleştirdi. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda yer alan Çukurova İlçesi, Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı mahallelerini kapsayan 1000 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar plan değişikliğine komisyon raporu görüşüldü. Gündem maddesi ile söz alarak ortak açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, uzun yıllardır bekleyen Adana’nın imar sorununu çözüme kavuşturduklarını aktardılar.

BAŞKAN SÖZLÜ: ŞEREF PAYEMİZ OLACAK

İlk olarak konuşan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yapılan çalışmanın Adana şehirciliği açısından belki de şeref payelerinin olacağı bir proje olacağına dikkat çekti. 20 yıldan fazla bir süredir bu alanda devam eden problem olduğunu işaret eden Başkan Sözlü, “Şambayadı ve Kabasakal mevkiinin, özellikle şunun altını çizmek istiyorum ki oradaki problemin temel kaynağı maliye hazinesinin yerlerinin kaybolmasıyla ilgili itirazından dolayı problem vardı. Herhalde 20 yıldan fazladır devam eden bir problem. Bu problemi Allah nasip ederse çözme yolunda önemli adımlar attık. Daha önce değerli Çukurova Belediye Başkanımızla da bu konuda bir mütabakatımız var. Sizlere aynen sunduğumuz gibi. Adana şehirciliği açısından belki bu bizim şeref payemiz olacak bir proje. O proje 1/1000’liğide yapılır iken yine hakikaten bir siyasi çekişmeye felan maruz kalmayacak. Şehir plancılığının, şehirciliğin ahlakına sadık kalacağımız, Adana’nın şehircilik açısından sınıf atlayacağı bir anlayışla inşallah Adana’da hem mülkiyet sahiplerinin hakkını koruyacağız. Bizim için asıl olan şudur. Şehircilik açısından ben bu dönemin sonunda 20 yılımı tamamlıyorum. Ama Soner Bey ilk döneminde. Hakikaten şehircilik açısından dünya çapında bir uygulama olacak. Bu projeye imza atmış olacağız. Ben muvaffak olacağımıza inanıyorum.” dedi.

BAYKAN SÖZLÜ: HAKİKATEN HEYECANLIYIM

Modern bir planlamaya imza atan bir meclis olacaklarını ifade eden Başkan Sözlü, sözlerine şöyle devam etti; “Bu mecliste 1/1000’liklerin Çukurova Belediyesi bu meclisinde hakikaten şehircilik açısından, Cumhuriyet döneminde yaklaşık 200 Bin nüfusa ev sahipliği yapacak modern bir planlamaya imza atan bir meclis olacak. Bu konuda hakikaten heyecanlıyım. İlk etapta 5000 binlik açısından hayırlı olsun. Binliğinin de aynı şekilde uygulanacağına yürekten inanıyorum. Bu mecliste görüş ayrılığımıza rağmen Allah var güzel işler yaptık. Ben bu konuda kimsenin hakkını yemek istemem. Elbette demokratik kültürde görüş ayrılıklarının olması olabilir ama gerek Çukurova Belediye Başkanı, gerek Seyhan Belediye Başkanı, Yüreğir Belediye Başkanı parti hiç fark etmez, ben bir kere telefonla ulaşabilecekleri kadar yakınım.  Her siyasi parti belediye başkanının, büyükşehir belediye başkanı adayı olma hakkı vardır ve her siyasi partide kendisi için en iyi adayı seçmek durumundadır. Bu konuda fazla kaygıya gerek yok.”  

BAŞKAN ÇETİN: TARİHİ BİR AN

Adana için tarihi bir an yaşadıklarını dile getiren Soner Çetin ise, “Hakikaten bu gün sayın başkanımızın detaylı olarak açıkladığı gibi, Adana için tarihi bir an yaşıyoruz. Belediye başkanı seçildiğimiz günden beri en büyük çabamızda bu bölgenin imara açılmasıydı. Sorunun ortadan kaldırılmasıydı. Hatta dönem dönemde bunun müjdesini vermeye çalıştık. Hazine yetkilileri ile sağ olsunlar o zaman ki Sayın Valimiz ve Defterdarlık yetkilileri görüşmelerimizde çok iyi niyetli çabalar içerisindeydiler. Ama kısmet bu güneymiş. Sayın başkana ben çok teşekkür ediyorum. Bugün meclisin imza attığı en değerli kararlardan bir tanesidir. Hepinizin çok iyi bildiği gibi dünyanın bütün gelişmiş şehirleri hep kuzeye ve batıya doğru gelişmiştir.”

BAŞKAN ÇETİN: ADANA’NIN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJE

95 yılından beri beklenen bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Çetin, “Şimdi 95 yılından beri 17 bin civarında hak sahibinin hasret ve özlemle beklediği bir konudur bu. Adana’da bu gün bir tıkanıklık yaşanıyor birçok yerde arsa üretilmesi mümkün olmuyor ama buranın açılmasıyla inanıyorum ki, büyük bir rahatlama olacaktır. Aşırı şişmiş olan bazı fiyatlar müteahhitleri de rahatlatacaktır. İş yapan yatırımcıları da rahatlatacaktır. Bu gün Adana’nın her anlamda önünü açacak bir gelişmeye Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri ile imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabiki sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi, şuanda 5 Binliği buradan geçirmiş olduk. Asıl süresi geçecek sonra Bin’lik çalışmalarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri ile birlikte el ele, omuz omuza hazırlayacağız. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu işte katkısı geçen emeği olan bütün arkadaşlara ve değerli meclis üyelerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Adana’mıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum