Adana Şambayadı'nın 22 Yıllık İmar Sorunu Çözülüyor

Adana Şambayadı'nın 22 Yıllık İmar Sorunu Çözülüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana'nın 22 yıllık imar sorununu çözmek için bir araya geldi.

A+A-

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in makam odasında yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak, İmar Daire Başkanı Oktay Karakuş ve Çukurova Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu, yapılacak 1/1000'lik imar planı ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. Başkanların üzerinde anlaşma sağladığı planla, 22 yıldır kangren haline gelen Şambayadı imar sorunu ortadan kalkmış olacak.

Şambayadı'nda yapılacak yapılarla ilgili alınacak kararda, örnek bir mega kent oluşturulacağı, yürüyüş, bisiklet ve yaya yollarının olduğu, yeşil alanların çoğaltıldığı ve betonlaşmaya izin verilmeyecek şekilde planın uygulanması, çöp konteynırlarının yer altına alınması, otopark sorunun tamamen ortadan kalktığı, sıfırdan altyapının yapılacağı plan üzerinde anlaşıldı.

Başkan Soner Çetin, Adana'nın imar tıkanıklığına sebep olan ve 22 yıldır bir adım ilerlenemeyen Şambayadı'nın imar tadilatı ile ilgili son aşamaya gelindiğini söyledi. Kentin modern yapılaşmasını sağlamak için tüm tedbirlerin alındığı, mega kent projelerinin hayata geçeceği yaşam merkezi oluşturulacağına dikkat çeken Çetin, "Şambayadı imar sorunu, 22 yıldır çözüm bekleyen ve kentleşmenin önüne çıkan en büyük engeldi. Bu engeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis üyelerimiz ve bürokrat arkadaşlarımızla birlikte son aşamasına getirdik, yakın zamanda kangren olan Şambayadı bölgesine neşteri vuruyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ekibiyle güzel bir çalışma yapıp, bu çalışmada alınan kararlar doğrultusunda, kentimize özel mega kent kazandıracağız. Alınan kararın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum