Adana Ceyhan'da Kentsel Dönüşüm İçin Bakanlar Kurulu Onayı Bekleniyor!

Adana Ceyhan'da Kentsel Dönüşüm İçin Bakanlar Kurulu Onayı Bekleniyor!

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, verdiği röportajda bölgedeki 3 yıllık süreci değerlendirdi. Projeleri ve yatırımları anlattı.

A+A-

Seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti, üç yıl içerisinde Ceyhan İlcesine neler yapıldı, bundan sonraki süreçte neler yapılacak, vaat ettiğiniz hizmetlerin ne kadarını Ceyhanlılara kazandırdınız? 

HİZMETLERİ BİR BİR YAPMANIN AZMİ İÇERİSİNDEYİZ 

Öncelikle Ceyhan'a hoşgeldiniz tüm İlçeleri geziyorsunuz bizlerin sesini duyuyorsunuz, 5 Ocak Gazetesine, size ve ekibinize teşekkür ediyorum. İfade ettiğiniz gibi 3. yıla girmiş bulunuyoruz, seçimden önce ne vaat verdiysek, ne söz verdiysek söz vermiş olduğumuz hizmetleri bir bir yapmanın azmi, mücadelesi ve kararlılığı içerisinde ekibimizle, kadromuzla birlikte tam saat kapasite meydanlardayız ve Ceyhan'a en güzel hizmeti vermeye gayret ediyoruz. 

Üç yılı geride bıraktınız, ilk yıl sizi biraz daha medyada görüyorduk, sonrasında kendinizi biraz geriye çektiniz, Ceyhan'daki çalışmalarınız elbette devam ediyordur ama kendinizi geriye çekme sebebi nedir? 

Onu şu şekilde ifade edelim, 30 Mart seçimleriyle birlikte,Belediye Başkanı olduğumuz süreç içerisinde mağlumunuz olduğu üzere iki yıl içerisinde üç tane secim atlattık, Cumhurbaşkanlığı secimi, 7 Haziran'daki genel secim, sonrasında bir seçim daha oldu,bu seçimden mütevellit olarakta sahadan hiç bir zaman inmedik, o süreç içerisinde bize verilen görev içerisinde,plan program içerisinde Adana'da olmamız gereken her yerde olduk,görsel medyada olduk,yazılı medyada olduk ve o süreç bittikten sonra biz asli vazifemize tekrar geri döndük. Neydi asli vazifemiz Ceyhan bizi 5 yıllığına Ceyhan Belediye Başkanı olarak seçmiş ve bizden hizmet bekliyor. Bizlerinde halka taadüt ettiğimiz hizmetler vardı ve onları yapmak için burdayız ekibimizle birlikte onun dışında özel bir anlamı yok. 

İLK GELDİĞİMİZDE,ELEKTRİĞİ KESİLEN BİR CEYHAN BELEDİYESİ VARDI 

Belediye Başkanlığı süresi içerisinde bir hafıza tazeleyecek olursak,ilk geldiğimizde meclis toplantısı yaptığımızda,elektriği 

kesilen bir Ceyhan Belediyesi vardı.Bırak hizmet üretmeyi,satın almış olduğu malların bedelini ödeyemeyen bir Ceyhan vardı. İsçisinin parası içerde birikmiş,personelin parası içerde birikmiş bir ceyhan vardı. 

Yeni çıkan Büyüksehir Yasası kapsamında sadece Ceyhan Belediyesi'ni devralmadık,11 Belde Belediyesiyle birlikte 12 Belediyeyi devraldık,bunun bütün yükleri, personel borçları bize yüklendi,biz kısa vade içerisinde yapmış olduğumuz hızlı bir iyileşme süreci içerisinde borçlarımızı ödedik ve hizmet etmeye başladık. 

EŞİT HİZMET SÖZÜNÜ VERMİŞTİK 

Bizim en bariz verdiğimiz halkımıza sözümüz,şehrimizin yeni mahalleleri ile birlikte eşit hizmet sözünü vermiştik. 81 yeni mahalle dahil oldu,Ceyhan merkezden itibaren, biz bu anlamda 40 mahallemizin yollarını yaptık,yazın tozsuz,kısın çamursuz bir Ceyhan'ı ortaya çıkarmak için hizmet verdik.Önümüzde kalan 2 yıl içerisinde de Ceyhan'ın tamamını bitireceğiz. 

İDDİALI PROJELERİMİZDEN BİR TANESİ DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜ 

İddialı projelerimizden bir tanesi de kentsel dönüşümdü, kentsel dönüşümde Ceyhan Nehri'yle Atatürk Caddesi arasındaki kalan Ceyhan'ı bir gerdanlık gibi saran alan üzerinde,23 hektarlık bir alan üzerine kentsel dönüşümü başlatmıştık. Bu kentsel dönüşümle ilgili planlamalarımız projelerimiz bitti. Fakat taşkın sahası içerisinde kalan alan içerisinde biraz sıkıntı yasıyoruz çünkü Ceyhan Nehri'yle Atatürk Caddesi arasında kalan 150 metrelik alan içerisi taşkın sahası olduğundan dolayı,burada yapılaşmaya müsaade edilmiyor.Bu kanun 1950'li yıllarda çıkmış o zaman Cehan Nehri üzerinde tek bir baraj yok ve bu manada Ceyhan Nehri'nin su recmini düzen altına alamamış bir yapı vardı,biz bunları şimdi tekrar revize ederek,müracatımızı yaptık,inşallah,en kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulu'ndan bunun onayı geçerse kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. 

YENİ CEYHAN OLUŞTURACAĞIZ

Bu süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi'yle 1/5000'lik imar planı çalışması aşağı yukarı yüzde doksan beşlik kısmı bitti. Merkez olarak bunlarında 1/1000'liğini hızlı şekilde geçirerek ilçemizin en az 50 yıl itibarıyla yeni imar revizyon planı ile birlikte yeni Ceyhan'ı oluşturacağız. 

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ 

50'nin üzerinde yaptığımız parkla birlikte Ceyhan'da yeni oluşan mahallalerimizde hem çocuk oyun alanları,hemde orada yasayan büyüklerimizin talebi doğrultusunda spor eletleriyle birlikte güzel bir Ceyhan oluşturmaya gayret ediyoruz.Biz belediyeciliği sadece yol,kaldırım,park,bahçe olmadığını inanan sosyal belediyeciliğin de üst derecede uygulanması gerektiğine inanan bir anlayışa sahibiz.Geldiğimiz günden bu tarafa hemşerilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak sosyal belediyeciliği yapmaktayız.

HANGİ HİZMETİ, HANGİ BELEDİYEDEN ALMASI GEREKTİĞİNİ CEYHAN'LI BİLMİYORDU 

Büyükşehir yasası çıktıktan sonra Ceyhan Belediyesi müstakil belediyeden,büyüksehire bağlı bir belediye olmuş oldu. Hangi hizmeti, hangi belediyeden alması gerektiğini Ceyhanlı bilmiyordu,bunu bilinçlendirmeye gayret ettik.Ekibimiz koordineli bir şekilde büyükşehirle çalışmaları götürmeye çalışıyor.Elbette bunları yürütürkende eksiklik aksaklık her zaman oluyor, ama gaye hizmet olduğu an itibarıyla müşterek bir ortamda 

buluşuluyor. 

CEYHAN'DA TOKİ'YE CİDDİ ŞEKİLDE TALEP VARDI 

Ceyhan'da  TOKİ  başladı. Ceyhan'da TOKİ'ye ciddi şekilde talep vardı. TOKİ'ye 1500 konutluk bir alan verdik onun üzerinde de su anda 500 konutluk bir TOKİ projesi şehrimizin kuzeyinde yapılıyor. İnşallah bu yılın sonunda biter,hak sahiplerinede devri yapılır. 

TARIMDA ÇUKUROVA DENİLİNCE AKLA ADANA,  ADANA DENİLİNCE EN BÜYÜK OVA CEYHAN GELİYOR 

Bitki deseni üzerinde Ceyhan'da en çok ekilen ürün mısır, buranın sulama alanı olmayan yerlere ayçiçeği de ekilmekte. Özellikle devletin uygulamış olduğu politika gereği bu sene itibarıyla pamuk ekiminde ciddi şekilde artacağını ümit ediyoruz. Ceyhan organik tarımda ileriye doğru gidiyor,bahçecilikte gelişmeye başladı. 

Ceyhan 161 nüfusu olan, şirin ilçelerimizden biri.Güzel insanların yasadığı,havasının sıcak olduğu kadar,insanlarında yüreğinin sıcak olduğu bir ilçe olduğunu ifade etmek istiyorum.Önümüzdeki iki yıl süreç içerisinde 30 Mart seçimlerin öncesi vermiş olduğumuz sözün tamamını inşallah söz verdiğimiz şekilde yerine getireceğiz inşallah.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.