2.Expo Turkey By Qatar 18-20 Ocak 2018’de!

2.Expo Turkey By Qatar 18-20 Ocak 2018’de!

Türkiye Katar’la ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. 2. Expo Turkey by Qatar 18-20 Ocak 2018’de Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek.

A+A-

Son günlerde Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo ve izolasyona karşın Türkiye Katar’la ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. 2. Expo Turkey by Qatar 18-20 Ocak 2018’de Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek. İki ülke arasında iki kat artması öngörülen ekonomik ilişkilere paralel olarak Expo Turkey by Qatar’ın ikincisi de yüzde 20 büyümeyi hedefliyor.

İlki 19-21 Nisan tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar’a Türkiye’den 154 firma katılım göstermiş, sanayi ve gayrimenkul alanlarında önemli işbirlikleri gerçekleştirilmişti. Fuarı organize eden Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt yaptığı açıklamada “Ülkemiz ile Katar arasındaki stratejik, diplomatik ve tarihi işbirliğine bugüne kadar hep güvendik. Bugünden sonra da Katar’a bu anlamda yatırım yapmaya devam edeceğiz. İlkini 19-21 Nisan tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirdiğimiz ve 154 firmamızın katılım gösterdiği Expo Turkey by Qatar’ın ikincisini 18-20 Ocak 2018 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştireceğiz. Yaşanan gelişmeler her ne olursa olsun Katar’dan asla vazgeçmeyeceğiz ” dedi.

“2.Expo Turkey by Qatar yüzde 20 büyüyecek”

Hakan Kurt “Geçtiğimiz günlerde Sudi Arabistan, BAE, Mısır gibi birkaç ülkenin Katar ile olan diplomatik ilişkilerini sınırlandırması kararına karşın şirket olarak tavrımız, daha önce fuarlar düzenlediğimiz ve bölgede ekonomisi ile ülkemiz ekonomisi arasında stratejik ekonomik köprüler kurma gayretimize devam etmektir. Bu anlamda ikincisini düzenleyeceğimiz Expo Turkey by Qatar’ın ikincisini yüzde 20 oranında büyütmeyi hedefliyoruz. Bu yıl özellikle gıda, makine, bilişim sektörlerinde yoğun bir katılım öngörüyoruz. Yine gayrimenkul sektörü bu yıl çok daha büyük bir katılımla Katar’da yerini alacak. Özellikle yaşanan kriz sonrasında Türkiye ile Katar arasındaki ticari ilişkilerin çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Katar’a olan ihracatımız ve yatırım iki kat artacak

Açıklamalarına verilerle devam eden Hakan Kurt “Geçen yılsonu itibariyle 400 milyon doları aşan ihracatımızın bu yılki gelişmeler doğrultusunda hızlıca 800 milyon doları geçeceğini ve en az iki kat büyüyeceğini öngörebiliyoruz. Ayrıca yine Katar’ın Türkiye’ye olan doğrudan yabancı yatırımları da geçen yıla göre çok ciddi artış gösterecek. Özellikle doğrudan yatırımlar kaleminde geçmiş yılların aksine bu yıl devlet şirketlerinin yatırımlarının yanı sıra özel sektör yatırımları ve Katarlı birey yatırımları çok hızlıca artacak” dedi.

“Katar bizim kötü gün dostumuz. Unutmamalıyız"

Katar’ın Türkiye’nin kötü gününde yanında olan bir dost olduğunun altını çizen Kurt sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz hain darbe girişimi yaşandığında birçok Katarlı arkadaşlarım İngiltere’de, Amerika’da olan tatillerini bozup Türkiye’ye destek vermeye geldiler. Sadece ben 8 arkadaşım ve ailelerini burada ağırladım. Onların ziyaret ettikleri tarih 17 Temmuz idi. Ayrıca dünya ülkeleri ve batı dünyası sessiz kalırken yine Katar, başkenti Doha’da yüzlerce Katarlının katılımı ile Türkiye’ye olan desteklerini ve güvenlerini açıklayan ülke oldu. Hal böyle iken Katar’ın Türkiye’ye kötü günde verdiği desteği unutmayacağız ve Katar’ın güçlenerek Körfez’de etkin rolünü sürdürmesi için elimizden geleni yapacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.