2B Arazileri Ödemeleri 6 Ay Uzatıldı

2B Arazileri Ödemeleri 6 Ay Uzatıldı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazileri ile ilgili herkesin beklediği açıklamayı yaptı.

A+A-

Bakan Naci Ağbal: "2B arazisi olup da satın alma başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen vatandaşlarımıza 6 ay daha imkan sağlıyoruz. Yani Eylül'e kadar ödemeleri ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için başvurmamış vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazisi olup da satın alma  başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen  vatandaşlara 6 ay daha imkan sağladıklarını belirterek, "Yani eylüle kadar  ödemeleri ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için  başvurmamış vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz." dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Bakan  Ağbal, Sakarya'nın şehir olarak ülke ekonomisine önemli katkıları bulunan bir il  olduğunu söyledi.

Ağbal, kentte bulunan 8 organize sanayi bölgesinin 4'ünün aktif olarak  çalıştığını ifade ederek, "Diğerleri için de çalışmalar devam ediyor. Gelişen,  büyüyen Türkiye'de Sakarya önümüzdeki yıllarda bu büyümeden daha fazla pay  alacak. Çünkü çok güçlü bir üniversitesi var. Çok güçlü bir sanayi birikimi var.  Çok güçlü bir müteşebbis birikimi var. Çok ciddi bir lokasyon üzerinde bulunuyor  ve bu sahip olduğu insan kaynağıyla büyüyen ve kalkınan Türkiye'nin önemli bir  aktörü olacak." diye konuştu.

Sakarya'ya bir üniversitenin artık yetmediğini vurgulayan Ağbal, şöyle  devam etti:

"İnşallah Sakarya'da ikinci bir üniversiteyi kurmak üzere Valimiz,  milletvekilimiz kentin ileri gelenleri gayret içerisindeler. Biz de bakanlık  olarak buna destek veriyoruz. İnşallah Sakarya'da Uygulamalı Bilimler  Üniversitesini kuruyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Özellikle sanayileşen, büyüyen,  gelişen Sakarya ekonomisine gerçekten bu üniversite büyük değer katacak.  Uygulamalı bilimlerin üniversite olarak konumlandırılması gerçekten son derece  önemli çünkü sanayide ihtiyacımız olan ara elemanı, nitelikli elemanı özellikle  teknik alandaki yetişmiş insan gücünü inşallah bu üniversite Sakarya'ya  kazandıracak."

Bakan Ağbal, Sakarya Üniversitesinin başlı başına bir ekol olduğunu  dile getirerek, yeni kurulacak üniversitenin de Sakarya ve Türkiye ekonomisine  büyük değer katacağını dile getirdi.

2B ARAZİ BAŞVURULARINA EK SÜRE

Ağbal, iki gün sonra sona erecek 2B arazi işlemlerine başvuru  süresinin alınan kararla uzatıldığını söyledi.

Sakarya'da da çok sayıda 2B arazisi bulunduğunu aktaran Ağbal, şunları  kaydetti:

"Vatandaşlarımızdan bir kısmı zamanında müracaat etmiş ama ödemelerini  yapmakta sıkıntı çekmiş, taksitlerini ödememiş, 2B arazisini alma hakkını  kaybetmiş. Bununla ilgili normalde 7 Mart'a kadar getirmiş olduğumuz bir imkan  vardı. O imkan bitiyor. 7 Mart geldiğinde ödemelerini aksatanlar bu sistemden  çıkarılacaklardı. Fakat hükümet olarak bu konuda bir karar aldık. İnşallah  Sakarya başta olmak üzere bütün vilayetlerimizde 2B arazisi olup da satın alma  başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen  vatandaşlarımıza 6 ay daha imkan sağlıyoruz. Yani eylüle kadar ödemeleri  ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için başvurmamış  vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz. Dolayısıyla 2B arazisi olan  vatandaşlarımıza böylelikle 6 ay süreli yeni bir imkan da getirmiş oluyoruz.  Hayırlı, uğurlu olsun."

Bakan Ağbal, gelişen, büyüyen Türkiye'de Sakarya'nın önümüzdeki  yıllarda bu büyümeden daha fazla pay alacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.