200 Kişilik Köyde 25 Bin Lira Kira

200 Kişilik Köyde 25 Bin Lira Kira

İzmir'in Torbalı ilçesinde 200 kişinin yaşadığı Dağtekke Mahallesi'nin kahvehanesi, aylık 25 bin liraya kiralandı. Açık artırma usulüyle yapılan ihale, büyük bir yanlış anlaşılmaya sahne oldu. Aylık kira bedelini yıllık bedelle karıştıran Nevzat Aydın, üç

A+A-

Torbalı Belediyesi, 30 Mart 2014 yerel seçimlerden sonra mahalleye dönüştürülerek kendisine bağlanan köylerdeki taşınmazları bir bir ihaleye çıkarıyor. Belediye mallarının daha iyi bir fiyata kiralanması için gayret gösteren Torbalı Belediye Başkanlığı, son olarak oldukça ilginç bir ihaleye imza attı. Dağtekke Mahallesi meydanında yer alan kahvehanenin ihalesi önceki gün yapıldı. İhaleye, eski işletmeci Nevzat Aydın, Erdal Şahin ve Şükrü Bardak katıldı. Kahvehanenin ihalesi, rayiç bedeli 630 liradan başladı. Teklifler havada uçuştu. Üç isim de kahvehaneyi alabilmek için arka arkaya teklif yaparken, işletmenin aylık kira bedeli de bir anda yükseldi. Bedel 20 bin liraya ulaştığında, kural gereği kapalı teklifler sunuldu.
Şükrü Bardak'ın 22 bin, Erdal Şahin'in ise 23 bin lira teklif ettiği ihaleyi 25 bin lira teklifle Nevzat Aydın kazandı. Ancak Aydın, bedelin aylık değil de yıllık ödeneceğini sandığından büyük mağduriyet yaşadı.

Fesih talep edecek

2013 yılında yıllık 13 bin liraya kiraladığı kahvehaneyi 2014 yılından itibaren aylık 600 liraya belediyeden kiralayan Aydın, şimdi her ay 25 bin lira ödemek zorunda. İhalenin feshi için belediyeyle masaya oturacak olan Aydın, "Ben yıllık 25 bin lira teklif sunduğumu sandım. Meğer belirtilen tutar aylıkmış. Sözleşme feshedilmezse, üç yılda 900 bin lira ödeyeceğim" dedi. Köy Muhtarı Halit Bardak ise "Bu kahvehane bu kirayı hayatta ödeyemez. Yanlış anlaşılma oldu. Belediye yıllık 25 bin lira bedelle kahvehaneyi yeniden Nevzat Aydın'a kiralamalı" diye konuştu.
Bu arada Aydın'ın sadece kirayı ödeyebilmek için 200 kişinin yaşadığı köyde bardağı 50 kuruştan her gün 1660 bardak çay satması gerekiyor.

Kordon'la yarışıyor

Torbalı'daki yüksek kira fiyatları, mahalleye dönüştürülen köylere de sıçradı. Kazım Dirik Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, İsmetpaşa Caddesi ve Belediye Meydanı'ndaki dükkanların kiraları 20 bin liraya ulaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.