135 Sanayi Sitesi Taşınıyor

135 Sanayi Sitesi Taşınıyor

Türkiye’de 135 sanayi sitesi şehir dışına taşınacak. İlk etapta ise 10 saniye sitesi taşınacak. Taşınmanın maliyeti ise 20 milyar TL’yi bulacak…

A+A-

Artan nüfus ve şehirleşme ile birlikte sanayi siteleri de kent arasında sıkışıp kaldı. Bundan dolayı birer birer şehir dışlarına taşınmaya başladılar. 

Türkiye'de aktif toplam 858 sanayi sitesi bulunuyor. 135 sanayi sitesi taşınacak. İlk etapta ise 10 sanayi sitesi adres değiştirecek. 

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

Taşınma sürecinin zoraki değil gönüllü olacağını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 10 sanayi sitesinin taşınma sürecindeki altyapı, üstyapı, arsa edinme gibi maliyetlerin karşılanabilmesi için sanayicilere düşük faizli kredi desteği verileceğini açıkladı. 

Yeni modern işlerinde teknolojik altyapı kullanımının artacağını vurgulayan Özlü, "Verimlilik artacak. Daha dar mekanlarda çalışan iş yeri sahipleri geniş mekanlar ve modern şartlarda çalışacak. Teknolojik altyapı kullanma imkanı artacak'' diye konuştu.

İlk etapta taşınacak 10 sanayi sitesinde 6 bin 181 sanayi işletmesi ve 40 bin çalışan bulunuyor.  İlk etap taşınma maliyetinin ise 2.2 milyar lira olması bekleniyor.

135 sanayi sitesinin tamamının ne kadar sürede taşınacağının çalıştayda elde edilecek verilerle tespit edileceğini vurguladı.

İLK ETAPTA TAŞINACAK 10 SANAYİ SİTESİ

1.    Isparta Merkez (Yeni Sanayi Sitesi)
2.    Kastamonu KSS Yapı Kooperatifi
3.    Düzce Sanayi Çarşısı Sanâtkarlar Küçük Sanayi Kooperatifi
4.    Malatya Küçük Sanayi Sitesi
5.    Elazığ Merkez Sanayi Sitesi
6.    Rize Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi
7.    Sivas Keresteciler Marangozlar ve Oto Tamircileri KSS, 
8.    100. Yıl KSS
9.    Bursa Yenişehir Sanayi Sitesi
10.    Tokat Merkez Sanayi Sitesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.