Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi İmar Planı Askıya Çıktı

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi İmar Planı Askıya Çıktı

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesindeki riskli yapılar için hazırlanan 1/1000 ve 1/5000'lik imar planları onaylanarak askıya çıkarıldı. İmar planı 1 ay süreyle askıda kalacak.

A+A-

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi sınırları içerisinde yer alan riskli alana ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bakanlıkça onaylandı.

23 Temmuz 2018’de askıya çıkan Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi kentsel dönüşüm imar planı 30 günlük askıda bekleme sürecinin ardından 21 Ağustos 2018’de askıdan inecek.

Söz konusu imar planı askı raporunda planlama amacı şöyle açıklandı, 
“Yapı stoku, sağlıksız ve çarpık yapılaşma, kentsel donatı alanlarının yetersizliği ve çoğunluğu deprem öncesi yapılmış binalardan oluşan konut stokunu olası bir deprem riskine karşı hazırlıklı hale getirmek, otopark alanları oluşturmak, mevzuatlara ve standartlara uygun imal edilmiş yasal açıdan sorunsuz yapılarda (kat mülkiyetli) ilçe sakinlerinin yaşamasını sağlamaktır. “

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi imar planı 21,95 hektar alanı kapsıyor.  Ağırlıklı olarak konutların yer aldığı söz konusu planlama alanında 85 bin 58 metrekare konut alanı planlanıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.