Gaziantep'te Arsa Maliyetleri Ucuz Konut Üretimini Engelliyor!

Gaziantep'te Arsa Maliyetleri Ucuz Konut Üretimini Engelliyor!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.Ziyarette, Gaziantep'te müteahhitlik sektörünün geleceği ve müteahhitlik sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm öne

A+A-

Sektörünün geleceğini ilgilendiren önemli konuların ele alındığı ziyarette, müteahhitlerin karşılaştıkları problemler GAİMDER Başkanı İbrahim Apa tarafından kapsamlı bir şekilde Başkan Fatma Şahin'e aktarıldı.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, şehrimizde Gaziantep'te orta ve orta gelir grubunun altındaki dairelere çok ciddi bir talep olduğunu, fakat arsa maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı bu kesime konut üretiminde zorlandıklarını ifade etti. Özel sektörün bu konuya tek başına çözüm bulamadığını söyleyen İbrahim Apa, "2017'de gerek kamu desteği, gerekse farklı enstrümanlarla bu konuda bir adım atılırsa, o zaman Gaziantep'te sektörün geleceğiyle ilgili çok farklı bir hikaye ortaya çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca hali hazırdaki ve yeni eklenecek imarlı alanların altyapısının hazırlanması da bu konuyu önemli ölçüde etkileyecektir" dedi.

Meslektaşlarının yanı sıra Gaziantep'in sorunlarını da gündeme getiren Başkan İbrahim Apa, konut sektörünün gelişmesine yönelik ilgili neler yapabileceklerini değerlendirdi. Apa "Sayın Başkanımız, inşaat sektörünü nasıl eski günlerine döndürebileceğimiz konusunda ortak bir çalışma yapmamız konusunda tavsiyede bulundu. Bizim de bu konuda kendilerine önerilerimiz oldu. Ortak paydada buluştuğumuz konularda fikir birliğine vardık. Buradan çıkacak sonuçları değerlendireceğimiz bir toplantıyı da, önümüzdeki günlerde meslektaşlarımızın da katılımıyla daha detaylı şekilde ele alacağız" dedi. Konutun Gaziantep'te tekrar yatırım aracı haline gelmesini istediklerini belirten İbrahim Apa, Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda çalışmalar yaptığını ifade etti.

GAİMDER'in öncelikli hedeflerinden birisinin de, yerel müteahhitlerin kentsel dönüşümde daha aktif rol olması olduğunu belirten Apa, ziyarette bu konunun da gündeme geldiğini açıkladı.

Apa, "Kentsel dönüşüme yerel müteahhitleri nasıl entegre ederiz, daha etkili olmalarını nasıl sağlarız. Düşüncelerimizi aktardık. Sayın Başkanımızda, kentsel dönüşümde özel sektörün kesinlikle olması gerektiğini ifade etti. Bu konuda da önümüzdeki günlerde daha somut ve kalıcı adımlar atmak için görüş birliğine vardık" dedi.

 

Başkan Apa, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in her zaman sektöre katkı sunan, destek olan bir isim olduğunu belirterek, toplantıya katılımları ve verdiği önem açısından da teşekkür etti. Apa "Aslında hepimizin ortak hedefi, bu kenti birlikte kalkındırmak ve birlikte inşa etmek. Bunu yaparken de bizlerin yaşadıkları, tıkandığımız noktalarda devreye girerek sektörümüzün önünü açması konusundaki hassasiyetlerine teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız, zaman zaman derneğimizi de ziyaret ederek, bu sorunlarımızı yerinde dinliyor. Ziyaretimizde, bu toplantılardan birisini daha önümüzdeki günlerde, derneğimizde geniş bir katılımla yapma önerisinde bulunduk. Olumlu yanıt aldık. Sayın Başkanımızın şahsında ekibine, çalışma arkadaşlarına da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ziyarette, Başkan Yardımcıları Osman Toprak ve Latif Karadağ, Genel Sekreter Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp, Gaski Genel Müdür Yardımcısı Sait Torun, İmar İşleri Şube Müdürü Funda Kök ve belediyeden sektörü ilgilendiren temsilciler de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.