Gaziantep Metro İnşaatı Ne Zaman Başlayacak 2018

Gaziantep Metro İnşaatı Ne Zaman Başlayacak 2018

Gaziantep metro projesi ile ilgili bakanlıktan gerekli onaylar alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin zemin etüt raporunun çıkmasının ardından yaklaşık 2-3 ay içerisinde Gaziantep metrosunun inşaatına başlayacaklarını söyledi

A+A-

Gaziantep metro hattında çalışmalar başladı. Şehrin çeşitli noktalarında yapılan sondaj kazılarıyla başlayan metro hattı çalışmalarıyla Gaziantep’in ulaşımının rahatlatılması amaçlanıyor.

İlk olarak Demokrasi Meydanı ve Çınarlı parkı içinde yapılan sondaj çalışmaları kademeli olarak şehrin pek çok noktasında yapıldıktan sonra çıkarılacak zemin etüt sonuçlarının ardından kazı ve temel atma aşamalarına geçileceği belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alındığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Metro projesindeki amacımız ise hatlarımızı Gaziray ve Hafif Raylı sistemlerimizle birleştirerek yolcu taşıma kapasitesini arttırmak. Metro hattımızda İstasyon’dan başlayıp Şehir Hastanesi’ne kadar uzanarak iki uçtan şehri birleştireceğiz. 2-3 ay içerisinde bu çalışmaları bitirip metro temelini atacağız ve sonunda şehrimizi demir ağlarla örmüş olacağız” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.