Gayrettepe-Bağcılar Metrosu Ne Zaman Açılacak?

Gayrettepe-Bağcılar Metrosu Ne Zaman Açılacak?

Gayrettepe-Bağcılar metro çalışmalarında sona gelindi. Eyüpsultan belediye başkanı Remzi Aydın Gayrettepe-Bağcılar metrosunun 2018 yılı içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

A+A-

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ulaşım alanında yapılan yatırımlarla ilçenin çağ atladığını açıkladı. Aydın, raylı sistem yatırımları sayesinde vatandaşların daha hızlı, daha güvenli ve daha konforlu ulaşım imkanına sahip olacağını söyledi.

Gayrettepe-Bağcılar metrosunun önemli bir kısmının ilçeden geçtiğini vurgulayan Başkan Aydın, "Şu an yapımı hızla devam ediyor ve artık sonlara doğru geliniyor. Büyükşehir belediyemiz bu yıl sonu itibarıyla inşallah hizmete açmayı düşünüyor ve açıldığında, Taksim-Şişli-Mecidiyeköy-Kağıthane yönlerine yolcularımız metroyla çok rahat gidebilecek. Bu yatırımlardan biri Kabataş-Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı. Bu hat Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metro hattı olacak. Alibeyköy, Akşemsettin, Veysel Karani ve Yeşilpınar'ın da aralarında bulunduğu 18 durak yer alacak. Alibeyköy istasyonunda Eminönü- Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattı, Mecidiyeköy istasyonunda Yenikapı-Hacıosman metro hattı ve metrobüs işletmesi, Karadeniz Mahallesi istasyonunda Topkapı-Mescidi Selam tramvay hattı, Mahmutbey istasyonunda Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı ile entegrasyon sağlanacak" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.