Folkart'tan 'Denizi Doldurdu' Haberlerine Açıklama

Folkart'tan 'Denizi Doldurdu' Haberlerine Açıklama

Geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazetede yayınlanan haberde Folkart Yapı'nın Çeşme Ardıç Koyunda imara aykırı olarak denizi doldurduğu ve buraya sadece 2 kat imar olmasına rağmen 7 katlı rezidans yapacağı iddia edilmişti. Folkart Yapı yayınlanan haberler ü

A+A-

Ülkemizde kutuplaşmanın sözcülüğüne soyunmuş bir gazetede, 2015 yılından bugüne dek Folkart ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mesut Sancak’ın konu edildiği, yalan haberler yapılmaktadır. Bu yalan zincirinin son halkasına, geçtiğimiz 04 Mayıs ve 06 Mayıs 2017 tarihlerindeki yayınlarında tanık olduk.

Folkart ve Mesut Sancak hakkındaki bu haberler; düşmanlık duygusu, hakaret ve karalama yöntemiyle; ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla; asılsız bilgilerle donatılarak yapılmaktadır. İki yıldır sistemli olarak süren bu çirkin saldırıların temel nedeni; yerine gelmeyen “reklam talepleri” ve bazı “üstü örtülü gizli” beklentilerdir.

Son olarak Folkart’ın gerçekleştireceği Çeşme’deki Ardıç projesinde, aynı gazete yine yalan bilgilerle kamuoyunu yanıltmıştır. Haberde, bir bölümü 1967 yılı, tamamı ise 1978 yılında yapılan sabit belgeli deniz alanındaki dolgu, Folkart tarafından yapılmış gibi gösterilmiştir. İşte bu haber; vicdansızca ve açıkca yalan üzerinden kurgulanmıştır.

Oysa Folkart, bırakın denizi doldurmayı, arazinin ortasındaki bir ARDIÇ ağacını yaşatmak için yüzbinlerce dolarlık maliyetle, projesini baştan aşağı değiştirmiş, aynı ağacı özenle korumuştur. Bu yalan haberden çok önce bu çevre duyarlılığını göstermiştir.

O duyarlılığın fotoğrafına, zaten bu sayfada tanık oluyorsunuz. Folkart’ın tüm projelerinde ve Çeşme’de, çevreyi korumak için en üst düzey özen gösterilmektedir. Folkart uygulamalarında, çevresindeki yeşil alanların korunmasına da katkı sağlamaktadır. Misyonunda vurgulandığı gibi, çevreci bir şirkettir.

folkart ardıç

Projemizin imar kanununa aykırı olduğu iddiası koca bir yalandır. Proje, herkese eşit davranarak yasaları uygulayan Çeşme Belediyesi denetiminde inşa edilmektedir.

Folkart tüm projelerinde İzmir'i ve Çeşme'yi yüceltmektedir.

Benzeri asılsız haberleri sürekli gündeme getirmek, kendilerince gizli beklentileri için oluşturdukları karalama kampanyasından başka bir şey değildir.

Folkart bugüne kadar bütün iyi niyeti ve sevgisiyle; güzel İzmir'imize katkı getirecek her atılımın içinde olmuş, öncülük yapmış, sağduyulu şekilde destek vermiştir.

Karalamalar bizi kesinlikle bezdiremeyecektir.

Kültür-Sanat alanında, sosyal sorumluluk projelerinde, kurumsal hayırseverlikte; İzmir'de ve Türkiye'de örnek şirket gösterilen Folkart; bu çizgisini koruyacaktır.

Folkart ve Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak hakkındaki benzeri yayınlar karşısında, elbette sessiz kalınmayacaktır. Folkart hukukun üstünlüğüne yürekten inancıyla, saygıyla, yasal haklarını kullanmayı en etkin şekilde sürdürecektir.

Ayrıca etik dışı bir anlayışla; hayata ve dürüstlüğe, çirkince saldıran bu zihniyetle mücadele etmek, FOLKART için bir şereftir.

Bilinmelidir ki, basın yayın meslek ilkelerine uymayan, yalan haber yapan hiçbir kuruluşa ve onlara, değerli halkımızın dediği gibi “Ağızlarıyla kuş tutsalar bile” reklam verilmeyecektir.

Mahkeme kararı olan tekziplerimizi yayınlamasalar da, mahkemelerin somut tedbir kararlarına uymasalar da, doğrunun, dürüstlüğün ve gerçek adaletin kalesi yıkılmaz.

Haklı davalarımız sonucu kazandığımız ve kazanacağımıza yürekten inandığımız o tazminatları da, söz veriyoruz ki yine güzel İzmir’imiz için harcayacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.