Folkart ‘Basmane Çukuru’ Projesine Valilikten Onay

Folkart ‘Basmane Çukuru’ Projesine Valilikten Onay

Folkart tarafından Basmane Çukur’unda yapılacak gökdelen projesine Valilikten onay geldi. Hazırlanan projeyle Çukur’a 450 milyon TL’lik iki gökdelen yapılacak. Yapının içerisinde Başkan Kocaoğlu’nu çağrısına uygun Büyükşehir Belediyesi Hizmet alanı yapıla

A+A-

 İzmir’in ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün İzmir’de Folkart Yapı bünyesindeki Livamine Madencilik tarafından alınmasının ardından çukur için hazırlanan proje, İzmir Valiliği’ne başvurdu.

İnşaatı Eylül 1999'da durdurulan, imar planları, açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi, 17 yıllık sürenin ardından İzmirli iş adamlarının kurduğu konsorsiyum ile Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’ndan (TMSF) ihale ile alınmıştı.

Livamine Madencilik çatısı altında toplanan Rıza Akça ve Tarık Kaya’nın hisselerini Folkart Yapı Yönetim Kurulu başkanı Mesut Sancak’a satmasının ardından proje tamamen Folkart bünyesinde hazırlandı.

PROJEYE VALİLİKTEN İLK VİZE 
Çukur’da “Folkart İzmir Toplu Konut, İş Merkezi Ve Ticaret Merkezi” adıyla yapılacak proje için inşaat çalışmaları 9 Eylül’de başlatılmıştı.

Alanda inşaat çalışmaları yaklaşık iki aydır devam ederken firma proje dosyasını hazırlayarak İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Valilik tarafından incelenen projeye ilk onay gelirken, Çukur’un Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.


67 KATLI 48 KATLI İKİ GÖKDELEN  

Projede iki ayrı bloktan oluşacak gökdelen inşa edilecek. Gökdelenlerin büyük olanı 67 kat, diğeri ise 48 kattan oluşacak. Yapı içerisinde farklı büyüklüklerde 420 konut, 170 adet bağımsız bölümden oluşan iş merkezi ve 40 adet bağımsız bölümden oluşan ticaret merkezi, yeşil alan, spor alanı, açık ve kapalı otopark alanı, havuz gibi alanlar yapılacak. 

KOCAOĞLU’NUN 30 BİN METREKARE ÇAĞRISI YANIT BULDU  

Hazırlanan proje içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Basmane Çukuru’nun yüzde 30’luk hissesine sahip olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın yeri ayrıldı. 

Çukur’un satışından sonra Büyükşehir’in payı için Başkan Aziz Kocaoğlu’ nun “Basmane Çukuru'nda 30 bin metrekarelik yer bekliyorum” çağrısı projede yanıt buldu. 

31 BİN 200 METREKARE HİZMET BİNASI 

Büyükşehir için B Blok’taki gökdelen içerisinde 31 bin 200 metrekarelik alan ayrıldı.  Büyükşehir çalışanlarının kullanabilmesi için yine hazırlanan kapalı otopark içerisinde 8 bin 500 metrekarelik alan Büyükşehir için ayrılacak.

450 MİLYON TL HARCANACAK

Folkart İzmir  Toplu Konut, İş Merkezi Ve Ticaret Merkezi için hazırlanan gökdelen projesine firma 450 milyon TL’lik proje bedeli ayırdı.  Projeyle ilgili inşaat çalışmalarının bitmesiyle birlikte 2020’de tamamlanması hedefleniyor.

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.