Ev Dekorasyonunda 'Art Deco' Trendi

Ev Dekorasyonunda 'Art Deco' Trendi

Bir dönem ülkemizde de çok beğenilen ve özellikle daha çok gençler tarafından tercih edilen yalın İskandinav tarzı artık yerini, yine yeniden 80’li yılların dekorasyon trendine bırakıyor.

A+A-

Modern çizgilerin klasik anlayışın gösterişli tarzıyla uygun bir şekilde harmanlanması sonucunda ortaya çıkan art deco; çağdaş tasarımların izlerini taşımasına rağmen, klasiği de ön planda tutarak el işçiliğinin en güzel şekliyle dekorasyonda kullanılmasına olanak sağlıyor.

Sadece modern tarz kullanılarak ya da sadece klasik tarz kullanılarak dekore edilen yaşam alanları, düzenli bir görünüşe sahip mekanlar olabilir ama pek çok kişi bu sıradanlığı tercih etmiyor. Her alanda yenilik aradığımız bu süreçte yaşam alanımızdaki yeni dokunuşlar daha çok önem kazanıyor. Evde tek bir tarzı benimsemek pek çok evin birbirine benzemesine ve ‘tekdüze’ olarak nitelendirebileceğimiz alanların oluşmasına neden oluyor. Yeni bir düzen kuracak gençler ise artık art deco tarz akıma karşı koyamıyor ve dekorasyon tercihlerinde 80’li yılların yeniden yorumlanan klasik tarzından beslenerek kimi zaman büyüklerimizin evlerinden anımsayacağımız mermer bir sehpa ile kimi zaman ise kadife kapitoneli bir puf ile kendilerine özel ve sıradışı yaşam alanları yaratıyorlar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.