Erzurum'da 33 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Erzurum'da 33 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Erzurum'un Dağ Mahallesi Gaz Ambarlar mevkisinde yer alan 150 dairenin tapu sorunu Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüme ulaştırıldı. Tapu sorunun çözülmesinin ardından ilk tapu Hanım Er ismindeki vatandaşa teslim edildi.

A+A-

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte 33 yıldır sorun teşkil eden tapu sorununu çözdü. 

Dağ Mahallesi Gaz Ambarlar mevkiinde yaşanan ve 30 yılı aşkın bir süredir süren sorunla ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Sekmen, şu şekilde konuştu: “Dağ Mahallesi Gaz Ambarlar mevkiinde 150 daire olarak 1975 yılında İmar İskân Bakanlığı ile Erzurum Belediyesi tarafından yapımına başlanılan ve 1985 yılında satışı yapılan konutların tapularını vatandaşlarımız yaklaşık 33 yıldır alamıyordu. Konu bize geldikten sonra ekibimizle birlikte özel bir çalışma yaptık. Hamd olsun sorun çözüldü. İlk tapuyu 18 Haziran tarihinde Hanım Er adlı vatandaşımıza teslim ettik.” 

Tapu problemi yaşayan diğer vatandaşların da tapularını alacağını da söyleyen Başkan Sekmen, “Bizler vatandaşlarımızın hizmetkârıyız. 4 yılda ilimizde vatandaşlarımızın karşılaştığı, yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturduk. Halkımızın yaşadığı problemleri istişareyle, kollektif akılla ve kurumlar arasında kurduğumuz iletişimle çözüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.