Erzincan'da 4 Bin Kişi İmar Barışı Başvurusunda Bulundu

Erzincan'da 4 Bin Kişi İmar Barışı Başvurusunda Bulundu

İmar Barışı başvuruları tüm ülkede devam ediyor. Erzincan'da imar barışına 4 bin kişi başvurdu. Başvurulardan elde edilen gelir 1 milyon 400 bin liraya ulaşırken Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir açıklamada bulundu.

A+A-

Erzincan’da İmar Barışına yoğun ilgi geldi. Düzenleme kapsamında 4 bin kişi başvuruda bulundu. Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir konu ile ilgili açıklama yaptı. 

Aydemir, “İmar Barışı, İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi olup bu kanunun hedefi vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktır. Bu kapsamda İmar Barışından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın İmar Mevzuatına ve Ruhsat ve Ekelerine aykırı yapıları için Yapı Kayıt Belgesi alması gerekmektedir. Başvurular e-devlet sistemi üzerinden vatandaşlarımızın kendi rızası ve beyanına esas olarak alınmaktadır. Başvurular tarihine kadar devam edecek olup yapı kayıt 31.10.2018 belgesi ücreti 31.12.2018 tarihine kadar ilgili bankaya yatırılması gerekmektedir. İmar Barışı ile ilgili Mevzuatsal bilgiler, yardım videoları, başvuru belgeleri, sıkça sorulan sorular, müracaat klavuzuna http://imarbarisi.csb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir. Ayrıca vatandaşlarımızca başvuru yapılmadan Yapı kayıt belgesi ücreti http://apps.csb.gov.tr/imarhesapla adresinden hesaplanabilmektedir.
İlimizde şimdiye kadar 4.000 başvuru yapılmış olup, bu başvurulardan sağlanan gelir 1 milyon 400 bin TL’ye ulaşmıştır.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.