Emlakçılık Yasası Emlak Sektörünün Sonunu Getirebilir

Emlakçılık Yasası Emlak Sektörünün Sonunu Getirebilir

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafında açıklanan yeni düzenleme kapsamında emlakçılar, alım satımda satış bedelinin yüzde 3’ünden, kiralamalarda ise 1 aylık kira bedelinden fazla ücret talep edemeyecek. Coldwell Banker Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayr

A+A-

Coldwell Banker Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafında açıklanan yeni emlak komisyonları düzenlemesinin hayata geçmesi ile yasa dışı uygulamaların ortaya çıkacağına, emlak ofislerinin ayakta kalmakta zorlanacağına ve nitelikli danışmanların sektörden çekileceğine dikkat çekiyor.

Ayşe Fügen Arda, “Bu taslağın mevzuat şekli ile kabul edilmesi sektöre nitelikli danışmanların katılmasından çok mevcut bulunan danışmanların da zora girmesine neden olur. Alım satımlarda satış bedelinin yüzde 3’ü, kiralamalarda ise 1 aylık kira bedeli nitelikli bir emlak ofisinin ayakta kalabilmesi için yeterli olmaz. Yapılan düzenleme bu haliyle hayata geçerse, illegal uygulamalar ortaya çıkabilir ve kalifiye, eğitimli danışmanlar sektörden çekilmek zorunda kalır. Çünkü, emlak ofislerinin işletme maliyetleri, danışmanın pazarlama ve tanıtım maliyetleri direkt kesilmiş olur. Bu durum da hem nitelikli gayrimenkul danışmanlarının hem de emlak ofislerinin sonunu getirir” diyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.