Emlak Konut Teşvikiye Arsası İmar Planı Askıya Çıktı

Emlak Konut Teşvikiye Arsası İmar Planı Askıya Çıktı

Emlak Konut tarafından mart ayında ihaleye çıkarılan ve Dap Yapı'nın kazandığı Emlak Konut Nişantaşı Teşvikiye arsasının imar planı askıya çıktı. Arsada konut alanlarına 10 kat ticaret alanlarına 5 kat imar izni verildi.

A+A-

İstanbul’un en değerli yerlerinden birinde bulunan Marmara Üniversitesi’nin İletişim ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı Kampüsü imara açıldı. 2016 yılında TOKİ'ye devredilen kampüs alanına konut ve ticari birimler inşa edilecek. 

KONUTA 10, TİCARİ BİRİME 5 KAT SINIRI

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, araziye yapılacak konutların kat sayısı 10, ticari alanların kat sayısı 5 olarak belirlendi. Arazinin bitişiğinde Ihlamur Kasrı Doğal ve Tarihi Sit Alanı bulunuyor.

İMAR PLANI ONAYLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan yeni imar planı onaylanarak askıya çıkarıldı. İmar planı ile ilgili açıklama şu şekilde: “İmar Uygulaması 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. (k) maddesi uyarınca Bakanlık Makamının 08.08.2018 tarih ve E.139327 sayılı Olur’u ile onaylanmıştır.”

İHALEYİ DAP YAPI KAZANMIŞTI

Emlak Konut GYO tarafından 21 Mart'ta satışa çıkarılan arazinin ihalesini DAP Yapı 705 milyon 500 bin TL teklifle kazanmıştı. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ihale sonucuyla ilgili yaptığı açıklamasında ''En kıymetli lokasyonunda proje geliştireceğimiz için oldukça heyecanlıyız'' diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.