Emlak Konut Şişli Arsasının İhalesi 15 Martta

Emlak Konut Şişli Arsasının İhalesi 15 Martta

Emlak Konut, Şişli teşvikiye'deki ticaret+konut imarlı 3 ayrı parselden oluşan arsasını satışa çıkarıyor. Emlak konut şişli arsasının ihalesi 15 martta yapılacak.

A+A-

Emlak Konut GYO, Şişli Teşvikiye arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işini 15 Mart 2018 saat 14:30’da ihaleye çıkarıyor. İhale yerli yatırımcılara açık. Yabancılar tek başlarına ya da yerli veya yabancı ortaklarla ihaleye katılamıyor.

Emlak Konut Şişli Teşvikiye arsası A, B ve C parsellerden oluşuyor.  “Ticaret+konut alanı” imarlı A parsel 8 bin 713 metrekare, “ticaret +konut alanı” imarlı B parsel 3 bin 922 metrekare, “ticaret alanı” imarlı C parsel bin 88 metrekare ve park alanı ise 6 bin 954 metrekare büyüklüğe sahip.

EMLAK KONUT ŞİŞLİ ARASSI PLAN NOTLARI
1.    Ticaret+konut alanlarında ilgili kurum ve kuruluşlardan uygun görüş alınmak ve bulunduğu yapı adasının yapılaşma şartlarını aşmamak kaydı ile özel sağlık ve özel eğitim tesisleri (yüksek öğrenim tesisleri hariç) yapılabilir. Bu işlevler bir arada kullanılabileceği gibi ayrı bloklar şeklinde de projelendirilebilir.

2.    Ticaret+konut alanlarında ada ya da parsel için belirlenen emsal değeri içerisinde kalmak ve emsal alanının maks. Yüzde 10’unu aşmamak kaydıyla ticaret yapıları yapılabilir. Bu yapılar bağımsız blok olarak ya da konut bloklarının zemin ve bodrum katlarında projelendirilebilir.

3.    Ticaret+konut alanlarında toplam emsal inşaat alanı, 405 ada 9, 14 ve 102 parsellerde ayrılan donatı alanlarının bedelsiz terk edilmesi kaydıyla bu parsellerin brüt alanları toplamında ticaret fonksiyon alanı düşüldükten sonra KAKS:1,15 değeri üzerinden hesap edilecektir. Bulunan emsale emsale esas inşaat alanı imar uygulaması ile oluşacak ticaret+konut alanlarına alan büyüklükleri oranında dağıtılacak olup, taşındığı parselin toplam emsal alanını yüzde 20’den fazla artırmamak şartıyla ve bir defaya mahsus olmak üzre bir parselden diğer parsele emsal alanı transferi yapılabilir. Bu durum iskan aşamasında ilçe belediyesi tarafından transfer işlemi gerçekleştirilen parsellerin tapu kayıtlarına beyan verilmek suretiyle işlenir.

4.    Ticaret+konut alanlarında maks.Taks 0.60’dır.

TİCARET ALANLARI
1.    Ticaret alanlarında maks.Taks 0.60’dır
2.    Ticaret alanlarında KASK 1.50, yençok 5 kat yapılaşma koşullarına göre uygulama yapılacaktır. 
3.    Emlak Konut Şişli Teşvikiye arsa ihalesi 2 oturum şeklinde yapılacak. Ön yeterlilik ihalesi 15 Mart’ta yapılacak, ihalenin “pazarlık-açık artırma, kapalı zarf teklif alma” kısmını oluşturan 2.oturum ise daha sonraki günlerde gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.