Ekrem Demirtaş 26 Yıldır İnşaat Sektörü İçin Ne Yaptı?

Ekrem Demirtaş 26 Yıldır İnşaat Sektörü İçin Ne Yaptı?

'İzmir’i birlikte yeniden inşa edeceğiz' sloganıyla müteahhitlerden destek isteyen Ekrem Demirtaş'a, MÜFED başkanı Necip Nasır "Ekrem Demirtaş 26 yıldır oda başkanı. İnşaat sektörü için ne yaptı?" diyerek tepki gösterdi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası seçimlerine 24 saatten az bir süre kaldı.Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO 67 - İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Meclis Üyesi Necip Nasır, 09 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek İZTO seçimlerinin İzmir için tarihi bir dönemeç olduğuna dikkat çekerek, “Bu seçimin sonucunda İZTO'da değişim yaşanacak ve kazanan İzmir olacak” dedi.

 İzmir'de, son 20 – 25 yılda ülkemizin diğer illeriyle karşılaştırıldığında var olan potansiyeline yakışmayan bir durgunluk yaşandığı gerçeğinin net bir şekilde görüldüğünü savunan Nasır, “Ticaret odalarının amacının, kuruldukları yerdeki işadamları ve ticaretle uğraşanların sorunlarını gidermek ve ticaret hacimlerini genişletmek olduğu yasa ve yönetmeliklerle düzenlenmiştir. İzmir’imizde 132 yıllık köklü bir tarihi geçmişe dayanan ve her dönemde kent için gelişimin önünü açan İzmir Ticaret Odası’nın, son dönemlerde değişimin önünde engel oluşturan bir profil çiziyor olması düşündürücü ve üzücüdür” diye konuştu.

DEMİRTAŞ, HALA İNŞA ETMEKTEN NASIL BAHSEDEBİLİR?

İzmir Ticaret Odası’nın mevcut Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş’ın, 'İzmir’i birlikte yeniden inşa edeceğiz' diyerek seçimlerde oy istediğini görüyoruz” diyen Nasır, “Sayın Demirtaş’a sormak gerek; 26 yıldır aklın neredeydi? İzmir’i yeniden inşa etmek için 26 yıldır yapmadığın neyi yapacaksın? Sayın Demirtaş artık insanların aklı ile alay etmeyi bırakmalı. Bugün inşaat sektörünün İzmir’deki hali herkesin malumudur. Bu vaadin gerçekleşmesi bir 26 yıl daha sürecekse bizler İzmir’in inşasını asla göremeyeceğiz demektir. Bu aldatmacalara artık kimse inanmıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İnşaat sektörünün koltuk kazanmaya dönük vaatlere bu saatten sonra itibar etmeyeceğini biliyoruz. Ne yazık ki; İzmir Ticaret Odası yönetiminin görevlerini yerine tam olarak getirmemesi nedeniyle İzmir’imizin ticaret hacmi gün geçtikçe daralmakta ve İzmirli işadamları, müteahhit, mühendis ve mimarlar bir zamanlar vatandaşlarımızın yurtdışına göç ettikleri gibi şehir dışına gitmektedirler.Kentten kaçışları engellemek noktasında her birimize çok önemli görevler düşmektedir, Bunun tek yolu da canlanmış bir İzmir ekonomisidir” ifadesini kullandı.

İZMİR'İN MARKA ŞEHİR OLMAMASI İÇİN MAZERETİ YOK!

İzmir’imizin markalaşmış bir dünya kenti olmaması için hiçbir mazereti bulunmamaktadır” görüşünü dile getiren Necip Nasır sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir'in önündeki tek engel, ticaretinin iyi yönetilememesidir. Bunun en önemli sorumlularından biri ise İzmir Ticaret Odası'nda 26 yıldır iktidarda olan tek kişilik yönetim anlayışıdır. 9 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan İZTO seçimleri, İzmir için değişimin başlangıcı olabilecek bir fırsattır. Müteahhitler Federasyonu ve İzmir Müteahhitler Federasyonu olarak inşaat maliyetlerinin % 25 arttığı, demir fiyat artışlarının % 153’ü aştığı ve sektörün daralmaya başladığı, İzmir için kentsel dönüşüm sürecinin doğru yönetilmesinin yaşamsal önem taşıdığı bu süreçte, şu anki tek adam zihniyetine dayanan yönetim anlayışıyla bir yerlere varılması mümkün değildir”

İzmir Ticaret Odası'nda, sadece seçim dönemlerinde inşaat sektörünü hatırlayarak, iktidar hırsıyla sektör temsilcileri müteahhitleri birbirine düşürüp, böldürüp, her türlü ayrıştırıcı söylemleri mübah saymayı alışkanlık haline getirmiş olan tek kişilik yönetim anlayışının değişmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydeden Nasır, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür. İktidar hırsı ile ayrıştıran, bölen, yöneten anlayıştan artık kurtulmak gerekliliği, İzmirli her işadamı ve meslektaşımın sorumluluğudur” dedi.

NECİP NASIR VE ZİYA DAĞLIER AYNI LİSTEDE

Necip Nasır sözlerine şöyle devam etti; “İzmir Ticaret Odası'nı, tüm üyeleriyle birlikte katılımcı bir anlayış ile yönetmeye, HER Bİ “REY” DEĞİŞİM İÇİN” sloganıyla Başkan adayı olan Mahmut Özgener, Müteahhitler Federasyonu Başkanı olarak ben Necip Nasır, yönetim kurulu ve bağlı derneklerimizle İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ziya Dağlıer, yönetim kurulu ve bağlı dernekleri birlikte hareket ederek, inşaat sektörü temsilcilerinin İzmir Ticaret Odası Meclisi'nin oluşmasında etkin rol almasının tarihsel öneminin olduğu bu süreçte, yönetişim anlayışını tesis etmek için tüm değerli meslektaşlarımızdan 9 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek İzmir Ticaret Odası seçimlerinde oylarını değişimden yana kullanmalarını bekliyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.