Ege Bölgesinin En Kapsamlı Onkoloji Hastanesinin Temeli Atıldı

Ege Bölgesinin En Kapsamlı Onkoloji Hastanesinin Temeli Atıldı

İzmir’in Çiğli İlçesi'nde, Kent Sağlık Grubu tarafından 120 milyon TL'lik yatırımla yapılması planlanan Ege Bölgesi'nin en kapsamlı onkoloji merkezinin temeli törenle atıldı.

A+A-

Çiğli'deki Kent Hastanesi'nde düzenlenen törene, Kent Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bakioğlu, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kent Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl ve Halk Sağlığı müdürlüklerinin temsilcileri, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.



Yaklaşık 120 milyon TL'lik yatırımla yapılacak ve 18 bin metrekare kapalı alana sahip onkoloji merkezi hakkında bilgiler veren Genel Müdür Yıldırım, şöyle dedi: "Erken tanı ve kanserle mücadele etmek için 18 bin metrekarelik alana kurulacak onkoloji merkez, yanı sıra hastayı insan olarak gören teknolojinin merkezine insanı koyan bir merkez olacak. Kanser hastaları ve yakınları, tedavi süreçlerinde söylenenleri yapar, karmaşık tedavi süreçlerinde hasta adeta mekanik bir unsur olmaya başlar. Bu merkezde hastalar karar mekanizmalarından biri olacak. Bu açıdan psikolojik destek vereceğiz ayrıca hastanın gereksiz tıbbi tedavi ihtiyacı da ortadan kaldırılacak. Kanser konseylerinin oluşturulması sağlanacak. Erken tanı ve tanıma, meme, akciğer, prostat gibi her türlü genetik testler ve kişiye özel tanı hizmetleri verilecek."

HAYALİNİ ANLATTI 
Yönetim Kurulu üyesi Bakioğlu, Kent Hastanesi'nin, 2000'li yıllarda bir arkadaş gurubunun kararıyla temelden hastane olarak kurulduğunu, açılışını da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina'nın birlikte yaptığı hatırlattı. Hayalinin böyle bir merkezi kurmak olduğunu dile getiren Bakioğlu, şöyle konuştu: "Açılıştan bu yana 12 yıl geçti. Kent Hastanesi güler yüzle hizmet vererek hastayı evinde de takip etme prensipleriyle bugün Türkiye'nin en önemli sağlık kuruluşlarından biri oldu. Bir hayalim vardı o da lanet olası kanser hastalığının tanı ve tedavisi için bir merkez kurmaktı. Aradan geçen süre sonunda bu hayalimizi hayata geçiriyoruz. Hepimizde bu lanet hücre var ve hiçbir ikaz vermeden son dakikada ortaya çıkıyor. Dünyada hızla artan kanser hastalığına hala çare yok. Tek çare erken teşhis. Eğer yaşamı seviyorsak kendimizi daha sıkı kontrol ettirmeliyiz. Bir dönem kalp ile ilgili korkulu rüyalarımız varken bugün bu hastalık sorun olmaktan çıktı. Erken teşhisle kısa süre içinde kanserin de önleminin alınabileceğine inanıyorum."

Bayraklı'da 4 bin metrekarelik bir alana poliklinik merkezi çalışmalarının olduğunu söyleyen Bakioğlu, Balçova için de çalışmalar yapıldığını kaydetti.

"TRAMVAYI BEKLİYORUZ"
Onkoloji merkeziyle ilçenin katma değer kazanacağını dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise Başkan Kocaoğlu'ndan tramvayın bölge hastanesine kadar uzatılmasını istedi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, İnciraltı'nı sağlık sektörüne açmak için uğraştığını, ayrıca tramvayın Ata Sanayi'ye uzaması için etüt çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Vali Yardımcısı Ulusoy ise İzmir'de sağlık sektöründeki gelişimlerin kente turizmin yanında sağlık kenti kimliğini de kazandıracağına inandığını ve bu yönde planlamalar yapılması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, törenle temel attı.

MERKEZDE NELER OLACAK?
Kanser tedavilerinde olumlu sonuçları artan radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp tedavi yöntemleri en gelişmiş şekliyle bu merkezde yer alacak. 2 adet lineer accelerator, hastaların alacağı tedavilerin aksamadan sürdürülmesini sağlayacak. Beyin kanserleri tedavilerinde eşsiz bir yere sahip gamma knife radyasyon cerrahisi Kent Onkoloji Merkezinde kullanılacak. Brakiterapi ile birlikte galyum, lutesyum radyo izotopları ile yapılabilecek tedaviler bu merkezde verilecek. 3 adet radyo aktif iyot tedavi odası bu yapıda yer alacak.

Radyasyon Onkolojisi ve Nükleer Tıp hizmetlerinin yanında kurulduğu günden beri hizmet veren medikal onkoloji daha sık kullanılan adıyla kemoterapiler artan bir oranda sunulmaya devam edecek. Sadece 44 yataklı bir servis bu amaçla kullanıma girecektir. Zor ve ileri seviyelerdeki kanser vakalarında ihtiyaç duyulacak yoğun bakım yatak kapasitesi de bu proje ile 2 katına çıkartılacak 85 yataklı erişkin yoğun bakım kapasitesine ulaşılacak. Toplam yatak sayısı da 350'ye ulaşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.