Düğün Sezonunun Açılmasıyla Mobilya Satışları Arttı

Düğün Sezonunun Açılmasıyla Mobilya Satışları Arttı

Mobilya Sanayicileri Derneği başkanı Nuri Öztaşkın düğün sezonunun açılmasıyla beraber mobilya satışlarının artmaya başladığını söyledi. Öztaşkın mobilya satışında yüzde 25 artış beklediklerini ifade etti.

A+A-

Türkiye'de her yıl binlerce kişi evleniyor, yeni bir ev kurma isteğiyle yola çıkan genç çiftler birçok sektörün hareketlenmesini sağlıyor. Türkiye mobilya sektörünün nabzını tutan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte mobilya satışlarında en az yüzde 25’lik bir artış beklediklerini dile getirdi.

Evlilik sezonunun kapıyı çalmasıyla mobilya satışlarının hatırı sayılır şekilde arttığını söyleyen Öztaşkın; “Evlilik başlı başına bir ekonomi anlamına geliyor. Aynı anda bu kadar fazla sektörde hareketlenme yaratabilecek başka bir kuvvet yok. Evlilik; emlaktan, mobilyaya, beyaz eşyadan turizme kadar birçok sektörü büyütüyor. Ramazan ayı dolayısıyla evlilik hazırlıklarının yaz aylarına sarkmasına rağmen, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte mobilya satışlarının kayda değer bir şekilde artmaya başladığını görüyoruz. Ekonomide yaşanan dalgalanmaların evlilik hazırlıklarını pek etkilemediğini söyleyebiliriz, bu hareketlilikle birlikte mobilya satışlarında en az yüzde 25’lik bir artış bekliyoruz.

Geçen senenin aynı dönemlerinde KDV indiriminin etkisini bariz bir şekilde görebiliyorduk. Bu yıl KDV indiriminin sona ermesiyle ivme geçen yıla göre azalmış oldu. Uygulanan teşvik sayesinde geçtiğimiz yıl mobilya sektörünün en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışılığın önüne geçildi ve bu süreçte yaklaşık 100 bin kişilik ek istihdam sağlandı. Hükümetimizin gündemindeki “mini paket” çalışmaları kapsamında, Türkiye’nin cari açık vermeyen ender lokomotif sektörlerinden biri olan mobilya sektörünün ihtiyaçlarının dikkate alınacağını ve bu düzenlemenin kısa bir süre içerisinde tekrar gündeme gelmesini ümit ediyoruz. KDV indiriminin tekrar yürürlüğe girmesi mobilya sektörü açısından ciddi bir katma değer yaratacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.