Doğal Taş Projelerde Daha Çok Kullanılmalı

Doğal Taş Projelerde Daha Çok Kullanılmalı

Marble Fuarı kapsamında İzmir'de düzenlenen mimarlar buluşmasında konuşan dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin inşaat projelerinde daha çok doğaltaş kullanılması gerektiğini söyledi.

A+A-

24. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda projeleri Harvard Üniversitesi yayınlarına giren ve uluslararası pek çok ödülün sahibi dünyaca ünlü Mimar Han Tümertekin “Mimarlar Buluşması” etkinliğine katıldı. Tümertekin’in “Taş Yerinde Ağırdır” isimli sunumuna mimar, tasarımcı ve sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Başta Türkiye olmak üzere Hollanda, Japonya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa’da projeler üreten Han Tümertekin, yaptığı konuşmada mimari tasarım sürecinde bir yapıyı oluştururken, o yapının ait olduğu fiziksel çevrenin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Mimarlar Buluşması etkinliğinin ardından mimaride doğal taş kullanımıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Tümertekin, “Doğal taşı mimarlıkta kullanmanın temelinde benim açımdan dünyanın en eski yapı malzemesi olması yatıyor. Beni bu tarafı çok heyecanlandırıyor. Yeryüzü sonunda bir taş ve o kadar doğal bir malzemeyi alıp da insan becerisiyle yapıda kullanılacak bir hale dönüştürmesi son derece heyecan verici bir süreç” dedi. Tümertekin, doğal taşın mimaride kullanılmasına çok önem verdiğini söyledi. 

Yenilikçi ve yaratıcı kullanımlar 

Türkiye’de doğal taşın projelerde daha fazla kullanılması gerektiğini belirten Tümertekin, “Bunun gerçekleşmesi için sadece mimarlık sektörünün veya sadece taş sektörünün çalışması yeterli değil. Sektör dışındakilerin sürece davet edilmesi çok daha verimli sonuçlar verecektir. Yenilikçi ve yaratıcı kullanımlar için hep birlikte çalışma zorunluluğu çok açık. Başımızı kaldırıp yaşadığımız dünyaya bakmamız lazım. En büyük teşvik dış dünyanın kendisinde” dedi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.