Çimento Satışları Yüzde 3.9 Arttı

Çimento Satışları Yüzde 3.9 Arttı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) verilerine göre çimento satışları yılın ilk 3 çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.9 artış gösterdi. Türkiye'de üretilen çimentonun yüzde 10 35'i yurtdışına ihraç edildi.

A+A-

TÇMB verilerine göre, çimento üretiminde, Ocak-Eylül 2017'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,7 artış kaydedildi. Üretilen çimentonun yüzde 10,35'i ihracata konu oldu.

Konut satışlarına paralel olarak iç piyasada 9 ayda yüzde 3,9 artış yaşandı. Aynı zamanda çimento ihracatında da yüzde 0,6 yükselme oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, 9 ayda çimento ve klinker ihracatını en çok artırdıkları ülkenin Haiti olduğunu ifade ederek, iç pazarda da çimento satışlarında yüzde 4'e yakın bir büyüme yaşandığını söyledi.

HEDEF 500 MİLYON DOLAR İHRACAT 
Yılsonuna kadar 500 milyon dolar ihracat hedeflediklerini belirten Tüzün, “İç pazardaki büyüme elbette konut sektörüyle paralel şekilde seyretmektedir. Çimento ihracatı Türk ekonomisine doğrudan olumlu katkı sağlıyor. Hedefimiz yılsonuna kadar 500 milyon dolar ihracat” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.