Çimentaş ve Otogar Taşınacak mı?

Çimentaş ve Otogar Taşınacak mı?

Yeni Bornova bölgesi olarak adlandırılan Çamdibi, Yeşilova, Pınarbaşı bölgelerinin imar planlarının yenilenerek imar artışı verilmesi bölgeyi canlandırdı. Bölgede çok sayıda markalı konut projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Çimentaş ve Otogarın bu b

A+A-

Cementır Holding bünyesindeki Çimentaş’ta Hukuk İşleri ve Yatırımcı ilişkileri direktörü ve holding bünyesinde kurulan Yapıtek İnşaat'ın yönetim kurulu başkan vekili Kayhan Karabayır Çimentaş’ın taşınacağı yönündeki söylentilere netlik kazandırdı.

20 YILDIR BU SÖYLENTİLER DOLAŞIYOR

Kendisinin 20 yıldır Çimentaş’ta çalıştığını belirten Kayhan Karabayır, “Bu şirkete girdiğim ilk yıllarda bu söylentiler vardı halen de var. Ancak bizim gündemimizde taşınmak gibi bir durum söz konusu değil. Bunlar sadece söylenti. 200 dönümlük büyük bir tesisi taşımak kolay bir iş değil. Bu normal bir dükkanı taşımaya benzemez. Burada ciddi bir altyapı kurduk” dedi.

8 MİLYON LİRALIK FİLTRE YATIRIMI

Çimentaş 2012 yılında 8 milyon dolar yatırımla Torbalı Filtre sistemini devreye sokmuştu. Torbalı filtre ile birlikte devletin yasal zorunluluğu olan 1 normal metreküpteki atmosfere atılan toz miktarını 120 mg yerine, 10 mg değerin altına indirmişti.

OTOGARLA İLGİLİ RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

Taşınacağı yönünde söylentiler dolaşan bir diğer kurum ise İzmir otogarı. İzmir Otogarının Kemalpaşa Sütçüler tarafına taşınacağı hatta burada kamulaştırma yapılmaya başlandığına dair söylentiler olsa da bu konuda ne otogarın işletmeciliğini yapan İZOTAŞ’tan ne de başka yetkili bir kurumdan taşınacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Daha uzun vadeli zamanlarda Çimentaş ve İzmir Otogarının taşınması söz konusu olur mu bilinmez ancak şu anda kısa vadeli planlar içerisinde iki kurumun taşınması da söz konusu değil.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum