Çeşme Belediyesi'nden Ardıç Koyu Açıklaması

Çeşme Belediyesi'nden Ardıç Koyu Açıklaması

Çeşme Belediyesi Folkart A.Ş tarafından yapımı sürdürülen Ardıç Koyu’ndaki inşaat ile ilgili açıklama yaptı. Belediye, “Tesis inşaat alanı korunmuş, değişiklik yapılmamıştır” dedi. Dolgu ve müdahale olmadığını da belirten belediye kimseye ayrıcalık tanın

A+A-

Folkart Yapı A.Ş tarafından Çeşme Ardıç Koyu’nda yapılan inşaat ile ilgili belediyeden açıklama geldi. Çeşme Belediyesi denizin doldurulduğu, inşaat yoğunluğunun arttırıldığı iddialarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Belediye, bölgedeki durumu tarih tarih açıklarken inşaatın yapıldığı koyun imar planlarını ve hava fotoğraflarını da paylaştı.

Çeşme Belediyesi, yaptığı açıklamada planların 1984 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapıldığını inşaatın 5 kat hakkının olduğunun altını çizdi. Yıl 2010 tarihine geldiğinde ise yapılan imar plan revizyonunda belediyenin bölgedeki yapılaşma hakkını koruduğunu, hiçbir değişiklik yapmadığını belirtti. Söz konusu yerin “otel” ruhsatının bulunduğunu da belirten Çeşme Belediyesi, hava fotoğrafları ve haritalarla desteklediği açıklamasında artı bir düzenleme, müdahale yapılmadığını anlattı.  Ayrıca, hiçbir özel ya da tüzel kişiliğe, kuruma ayrıcalık tanınmadığını da vurguladı.

BELEDİYE “SORUN YOK” DEDİ

Folkart A.Ş’nin yaptığı yeni otel inşaatıyla ilgili kamuoyuna yansıyan haberler ve bazı fotoğraflarda şirketin bölgede dolgu yaptığı, imar planlarındaki haklarını aştığı ve kontrolsüz bir şekilde davrandığı iddia edilmişti. Şirket yaptığı açıklamada, durumu yalanlarken Çeşme Belediyesi de benzer bir açıklama yaptı. İnşaat alanındaki projenin yasalara uygun olduğunun altı çizildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

“Eski Türk Ticaret Bankası Dinlenme Tesisi olan yer; İlçemiz Ilıca Mahallesi, 450 ada 15 nolu parsele tesadüf etmektedir. Mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 25.05 1984 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli imar planında Turistik Tesis Alanında kalmaktadır.

İnşaat Alanı E: 0.90, 5 kat, yükseklik 17.50 metredir. 05.01.2010 tarihinde Belediye Meclis Kararı ile onaylanan Ilıca Paşalimanı 1/1000 ölçekli Revizyon imar planında yine Turistik Tesis Alanı, inşaat alanı E.0.90, 5 kat, yükseklik 17.50 olarak aynen korunmuş hiçbir değişiklik yapılmamıştır.

Söz konusu taşınmaza 29.05.2015 tarih, 339 sayı ile Hakan ERGÜVEN adına "OTEL" için inşaat ruhsatı düzenlenmiştir.

Söz konusu taşınmazın deniz tarafında kalan ve deniz dolgusu yapıldığı ifade edilen alan Harita Genel Komutanlığı’ndan elde edilen 1975 yılına ait hava fotoğraflarında ve 1978 yılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onaylı halihazır haritalarda aynı şekliyle görülmektedir.

Taşınmazın deniz tarafında kalan alan 3621 sayılı kıyı kanunu hükümleri gereği Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisi dahilin de olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alınmadan hiçbir faaliyette bulunulamaz.

Uygulama İmar Planları 1984 tarihli haliyle aynı nitelikte bulunan ve geçmişten günümüze geçen süreçte kullanım kararları ve yapılaşma koşullarında hak edici nitelikte hiçbir değişiklik yapılmayan taşınmaz ve taşınmazın deniz tarafında kalan 1975 hava fotoğraflarında ve 1978 tarihli halihazır haritalarda görülen dolgu alanına ilişkin olarak; belediyemiz tarafından herhangi bir düzenleme yada müdahale yapılmadığı açıkça ortadadır. 

Çeşme Belediyesi tarafından yasa ve yönetmeliklere aykırı hiçbir özel ya da tüzel kişilik, kurum veya kuruluşa özel bir düzenleme yapılmamış, hak tesis edilmemiş ve edilmeyecektir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.