Caroline Koç'un Ailesi Forum Bornova Arazisini Geri İstiyor

Caroline Koç'un Ailesi Forum Bornova Arazisini Geri İstiyor

Ege Üniversitesi'ne yurt yapılması için kamulaştırılan ama bir kısmına AVM İnşa edildiği için 54 hak sahibi tapu iptali için dava açmıştı. Geçtiğimiz yıl vefat eden Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç'un ailesi olan Giraud ailesi de arazi için dava açtı.

A+A-

Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde kalan 305 bin 236 metrekarelik şahıs arazisi, geçtiğimiz yıllarda kamulaştırıldı. Rektörlük, 1998 yılında da öğrenci sayısının 30 bine ulaşması nedeni ile kampüsün bitişiğindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurdun öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayamadığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu. 1998 yılında kamulaştırılan arazilere Öğrenci Köyü projesi kapsamında 2 bin 500 kişi kapasiteli yurt yapılması için ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. Ege Üniversitesi'ne iddialara göre öğrenci yurdu yapacağını taahhüt ederek üniversiteye ait 67 bin metrekarelik alanı 49 yıllığına kiraladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de 1998 yılında arazide imar plan değişikliği yaptı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi imar planındaki arazinin ticaret merkezi olarak kullanılmasına itiraz ederek dava açtı ancak mahkeme Ege Üniversitesi lehine sonuçlandı.
Tepe Grup söz verdiği gibi kampüse bir öğrenci yurdu yaptıktan sonra söz konusu arazilerin bir kısmına da alışveriş merkezi yapılması için harekete geçti.

TAPU İPTAL DAVASI

Bu süreçte Tepe Grubu kiralamadan doğan üst kullanım hakkını bir şirkete devretti. Daha sonra bu şirketin araziye yapmak istediği alışveriş merkezine Alman Commerzbank'a bağlı bir fon ortak oldu.

Forum Bornova, burada 2006 yılında hizmete açıldı. Ege Üniversitesi'nce öğrencilere yurt yapılması için kamulaştırılan arazinin amacına uygun kullanılmadığını iddia eden 54 eski arazi sahibi, hukuk mücadelesi başlatarak üniversiteden arazilerin geri alınması için tapu iptal davası açtı. Dava açanlar arasında Koç Holding'in yaşamını yitiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç'un da mensubu olduğu Giraud ailesinden isimler de yer aldı. Osman Giraud, annesi Hayriye Şentepe Giraud'un kamulaştırılan arazisini geri almak için hukuk mücadelesi başlattı. Giraud avukatı aracılığı ile İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak Kazımdirik Mahallesi'ndeki parçadan Caroline Koçrelik arazilerinin tapularının kendilerine iadesini ya da, kamulaştırma bedeli dışında kalan bedelin ödenmesi ve uğradıkları zararın tanzimini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.