Büyükşehir Meclisinde İmar Tartışması

Büyükşehir Meclisinde İmar Tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planına yapılan 164 itiraz belediye meclisi tarafından oylandı. Ak Parti grubu itirazların apar topar onaylandığını ileri sürerek itiraz etti.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, 2030 yılına kadar olan 10-15 yıllık süreci organize eden 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planları’na gelen 164 itirazın belediye meclisinde oylanması tartışma yarattı.

Belediyenin, 3 bölgede 13 ilçe ve 428 kırsal yerleşmeyi içine alan yeni nazım planı, konut, sanayi, tarım, turizm ve ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanım kararlarına gelen itirazların bir oturumda oylanıyor olması AK Parti tarafından tepkiyle karşılandı. AK Partili Ali Kökoğuz, maddelerin çok sayıda olmasını ve kısa sürede oylanmasını eleştirdi. Kökoğuz, “Komisyonlarda bilgi alamadık. Kentin 50 yılını etkileyecek planlar bu kadar kısa sürede oylanamaz. Bu maddelere bu yüzden karşı oy veriyoruz” dedi. Bunun üzerine Aydoğan, “ Gelmediniz kardeşim, kaçtınız” cevabını verdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.