Bursa Yıldırım Vatan Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başladı

Bursa Yıldırım Vatan Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başladı

Yıldırım Belediyesi tarafından Vatan mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm ile 2 bin 305 konut ve 35 bin 821 metrekare ticari alan inşa edilecek. Kentsel dönüşümde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri 4 ağustosta başlıyor.

A+A-

Yıldırım Belediyesi’nin Vatan Mahallesi’nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi ile bölge, yaşam standartları yüksek, modern ve güvenli bir dokuya kavuşacak.

İmar plan taslağı, kentsel tasarım projesi ve mimari avan proje çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 371 bin 600 metrekarelik alanda yer alan mevcut 2 bin 305 konutun yerinde modern bir şehrin izleri de yükselecek. Yüzde 22’lik proje donatı payına sahip olacak planda 3 bin 821 yeni konutun yanında 35 bin 126 metrekare ticari alan da bulunuyor. Projenin çalışmalarının ve hak sahipliği hak edişleri çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine 4 Ağustos Cumartesi günü Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde başlıyor. Projenin detayları, hak edişler ve teknik bilgiler, bin 150 hak sahibine doğrudan Başkan Edebali tarafından aktarılmış olacak.

‘EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ HEMŞEHRİLERİMİZ’

Vatan Mahallesi’nde kentsel dönüşümün tüm detaylarını titizlikle çalışarak tamamladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dönüşüm projelerimizin felsefesini insan ve vizyon odaklı kentsel gelişme, çevre ve kültür değerlerinin korunması, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşüm ile planlama ve altyapı ilişki sistemi gibi unsurlar oluşturuyor. İnsanlarımızın tüm beklentilerine yanıt verecek şekilde insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar, insanları da dönüştüren, altyapı sorunları çözüme kavuşturulmuş bir ideal şehir oluşturuyoruz. İnsanlarımızın yaşamaktan ve mensubu olmaktan mutluluk duyacağı, Yeni Yıldırım’ı inşa ederken en büyük destekçimiz hemşehrilerimizdir” dedi.

BÜTÜNCÜL DÖNÜŞÜM

Bölgede fiziki dönüşümü sosyal donatı alanlarıyla bütünleştireceklerini de söyleyen Başkan Edebali, “Vatan Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın günümüz şartlarına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. Ayrıca sosyal yaşam alanlarıyla insanlarımızın yaşam standartlarını yükselteceğiz. Bisiklet yolları, yeşil alanlar ve modern yapıların yanı sıra oluşturulacak ticari unsurlar, bölge ekonomisini canlandırırken ilçedeki ekonomik yaşama da önemli artı değer katacak. Böylelikle kentsel dönüşümde amacımız olan modern konutların sosyal donatı alanlarıyla desteklenmesiyle bütüncül bir dönüşüm sağlayacağız. Hak sahiplerinin mağdur olmaması tüm projelerimizdeki temel önceliğimiz. Gönüllülük esasına uygun gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm sayesinde modern yapıların yanı sıra mahalle kültürünü canlı tutarak ilçemizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz. İnsanı ön planda tutan projelerle Yıldırım’a yükselen bir değer kazandıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.