Bursa Eski Vergi Dairesi Binası Ne Olacak?

Bursa Eski Vergi Dairesi Binası Ne Olacak?

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edile eski vergi dairesi binası yerine kent müzesi inşa ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş devam eden kent müzesi projesini yerinde inceledi.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Bursa Kent Müzesi’ne tahsis edilen eski vergi dairesi binasındaki çalışmaları anlattı. Tarihi binanın giriş katının yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağını belirten Aktaş, “Bir toplumun ya da kentin hafızası konumundaki müzeler, kentin tüm yaşanmışlığını bünyesinde barındırır. Şehrin geçmişiyle alakalı hikayeler içerir. Günümüz şartlarında birçok şey değişse de anılar, hatıralar ve şehrin geçmişi değişmez. Bu hikayenin içinde hepimizin bir parçası var. Dolayısıyla müzeler, geçmiş ile geleceği buluşturan önemli alanlardır. Ben bu hizmetlerde emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Aktaş, “Bu ürünlerin hepsini aynı anda sergilemek mümkün olmuyor. İçinde bulunduğumuz alan eski vergi dairesi. Şimdilik bu alanın giriş katını geçici ve kalıcı sergiler için kullanacağız. Bir yandan da binanın restorasyon çalışmalarını sürdüreceğiz. Çalışmalar tamamlandığı zaman binanın bütün alanlarını kullanarak, inşallah Bursa’ya yeni bir müze daha kazandırmış olacağız” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.