Buca'da 8 Milyon TL'ye İcradan Satılık Arsa

Buca'da 8 Milyon TL'ye İcradan Satılık Arsa

İzmir'in Buca ilçesi Kocatepe mahallesinde bulunan 6.695 metrekare arsa icradan satışa çıktı. Ticaret alanı ve bölgesel kapalı otopark imarlı arsanın ihalesi 9 ekimde gerçekleşecek.

A+A-

Buca ilçesi Kocatepe mahallesi 50013 ada 1 parselde bulunan arsa ve Konak Alsancak'ta bulunan bir ofis icradan satışa çıkarıldı. Buca'daki işyerine 8 milyon TL değer biçilirken, Alsancak Kordon'da denize sıfır iş yeri 2 milyon 800 bin TL'den satışa sunuldu.

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri İzmir ili, Buca ilçesi, Kocatepe mahallesi, 50013 ada, 1 parsel de kayıtlı, 6,695,00 m2 yüzölçümünde, arsa vasfında taşınmazdır. Taşınmaz Yavuz Sultan Selim Caddesi 1044, 1036 ve 1034 sokak arasında kalan boş bir arsadır. Hafif eğimli bir arazi yapıya sahip olup yakın çevresinde yapılaşmanın mevcuttur.Ulaşım açısından merkezi konumdadır.Belediye hizmetlerinden yararlanılan bölgededir. Bölgenin ana ulaşım akslarından olan Yavuz Sultan Selim l caddesi üzerinde ve Gazi Osmanpaşa caddesi Menderes caddesine de yakın konumda yer almaktadır. Yakın çevresinde konut olarak kullanılmakta olan yapılar yer almakta olup, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu , Buca Yaşlı Bakım evi vb. birçok imkan yer almaktadır.
Adresi Kocatepe Mahallesi Yavuz Sultan Selim CaddesiBuca / İZMİR
Yüzölçümü 6.695 m2
Arsa Payı Tam
İmar Durumu İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında kısmen k.b.o.p (kapalı bölgesel otopark) alanında kısmen de e: 1,00 koşullu ticaret alanında alanında kalmaktadır.
Kıymeti 8.000.000,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler İpotek ve haciz(Dosyasında mevcuttur)
1. Satış Günü 09/10/2018 günü 10:20 - 10:30 arası
2. Satış Günü 08/11/2018 günü 10:20 - 10:30 arası
Satış Yeri : İzmir Adliyesi G Blok Zemin Kat 9 Nolu Müzayede Salonu BAYRAKLI / İZMİR
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

icradan-satilik-isyeri.jpg
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İzmir ili, Konak ilçesi,Alsancak mahallesi, 3687 ada, 18 parselde kayıtlı(arsa 569,00 m2 miktarlı) zemin kat dahil sekiz katlı kargir binanın, kat irtifakı kurulmuş, 20/200 arsa paylı, 7.kat 39 numaralı büro vasfındaki işyeri satılacaktır. Bina işhanı olup, zemin katında işyerleri, diğer katlarında ise büro niteliğinde bağımsız bölümler yer almaktadır. Bina girişi zemin kattan ve Atatürk caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Bina 1985 yılında inşa edilmiş olup, 29/05/1983 tarihli yapı ruhsatı ve 11.12.1985 tarihli yapı kullanım izin belgesi yer almaktadır. Keşif sırasında taşınmaz boş ve kapısının açık olduğu , kullanım alanının 434,00 m2 brüt olduğu, ancak yerinde kullanım alanının yaklaşık 470,m2 olduğu tespit edilmiş ,bu alanın kat holünün ortak kullanım alanının da ofis kullanım alanına dahil edilmesi ile oluştuğu tespit edilmiştir. Büronun 7.katın tamamına oturduğu, iç kısmının bölge duvarlar ile ofislere ayrılmış durumda olduğu, ofisin kuzey ve güney cepheli olduğu ve ponorobik körfez manzarasına sahip olduğu tespit edilmiştir.Denize olan mesafesi sadece bina ile deniz kenarı arasından geçen Atatürk caddesidir. Deniz ile arasındaki görüntüyü kapatan veya kapatacak olan herhangi bir unsur yer almamaktadır. Taşınmazın zemin kaplamasının ıslak hacimlerde seramik diğer kısımlarda ise mermer olduğu duvarlarının boyalı ve badanalı olduğu tavanlarda ise spot aydınlatmaların olduğu alçıpan asma tavan olduğu tespit edilmiştir. Büro iç kısmının bölme duvarlar ile bölündüğü , 10 adet odanın yer aldığı lbu odaların müdür odası, dinlenme odası gibi kullanılmış olduğu tespit edilmiştir. Büro giriş kapısının ahşap,iç kapıların ise panel kapıdır.
Adresi Atatürk Caddesi No:380 Ak İşhanı Kat:7/701(39) Konak / İZMİR
Yüzölçümü Arsa : 569,00 m2 Büro470,00 m2
Arsa Payı 20/200
İmar Durumu İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar palanında TM-Ticaret Sçenekli Konut(zemin katta konut yapılamaz) bölgesinde kalmakta olup, bitişik nizamda 8 kata müsaadeli alanda kalmak, İmar hattının tahakkuku gerekir.
Kıymeti 2.800.000,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler İpotek ve haciz(Dosyasında mevcuttur)
1. Satış Günü 09/10/2018 günü 10:40 - 10:50 arası
2. Satış Günü 08/11/2018 günü 10:40 - 10:50 arası
Satış Yeri : İzmir Adliyesi G Blok Zemin Kat 9 Nolu Müzayede Salonu BAYRAKLI / İZMİR
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim-tescil masrafları, satıştan sonraki idare ve işletme masrafları ile hasar ve menfaatleri alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler, tapu harcının 1/2'si satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/35 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.04/07/2018

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.