Buca-Bornova Tünelinde İnşaat Başladı

Buca-Bornova Tünelinde İnşaat Başladı

7 kilometrelik Buca Bornova yolu projesi kapsamında hayata geçirilen 2.5 kilometre uzunluğundaki Buca-Bornova tünelinin inşaatına başlandı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehiriçinde ulaşımı rahatlatmak için başlattığı hamleler arasında yer alan Buca-Bornova Tünelleri yola çıktı. Belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yapacağı projede şantiye kurulumunun ardından tünel kazıları başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çalışmaları yakından inceledi. Şantiyeyi gezen Kocaoğlu, kepçe operatör koltuğuna otururken ilk hamleyi yaptı.

İnceleme gezisinde Kocaoğlu’na, Genel Sekteter Buğra Gökçe ve bürokratlar eşlik etti. Kocaoğlu, projenin ayrıntıları, çalışmalar ve hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

buca-bornova-tuneli.jpg

Kocaoğlu, “2.5 kilometrelik İzmir’in en uzun karayolu tünelini açmaya başladık. Viyadük ve geçitlerle birlikte Buca’yı Bornova'ya bağlayacağız. Şehrin trafiğine girmeden Otogar ve çevre yoluna rahatça ulaşabileceksiniz” dedi.

İŞTE AYRINTILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Tünelleri’nin devamı olan Homeros Bulvarı’ndan sonrası için başlattığı, Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergah “derin tünelle” geçilecek. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2.5 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi sayesinde bu bölgede kamulaştırma süreci de yaşanmayacak. İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Büyük bir bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve (3 gidiş - 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmete açılacak.

Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlanacak. Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için 17.7 milyonluk kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi’nin otogar güzergahıyla birlikte şu ana kadar yaptığı toplam kamulaştırma bedeli 53 milyon TL’ye ulaşmıştı.

Proje aynı zamanda İzmir’deki en uzun karayolu tüneli de olacak. Karayolları kayıtlarına göre İzmirlilerin halen kullandığı olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunluk bulunuyor. Bu proje ayrıca belediyenin kendi öz kaynaklarıyla tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum