Bornova Kavaklıdere İmar Planı Askıyla Çıktı

Bornova Kavaklıdere İmar Planı Askıyla Çıktı

Bornova Kavaklıdere mahallesinde 72 hektarlık alanın 1/5000'lik planları onaylanarak askıya çıkarıldı. 104 bin metrekare alana konut imarı, 160 bin metrekare alana ise Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı imarı verildi.

A+A-

Bütünşehir yasası ile köy statüsünden çıkarılarak Bornova Belediyesi'ne bağlı bir mahalle haline getirilen Kavaklıdere'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Yeni imar planında gelişme konut alanı ve Konut dışı kentsel çalışma alanı imarı artırıldı.

72 hektarlık alan için alınan 1/5000 ölçekli nazım imar planı kararları şu şekilde:

Mevcut imar planında 4 metre olan Kavaklı Deresi ıslah şerit genişliği 14 metreye çıkarıldı ve her iki taraftan 5'er metre taşıt ve yaya yolu olarak düzenlendi.

Planlama alanının batısında, 'Konut dışı kentsel çalışma' alanlarının arasında kalmış olan 'Gelişme konut alanı' kullanımları gelen taleplerde dikkate alınarak 'Konut dışı kentsel çalışma' alanı kullanımına dönüştürülmüştür.

Mevcut imar planında 'Meskun konut alanı'nın kullanımında kalan alanlarda yenilemeye gidilmesi öngörülmüş olup bu alanlarda yoğunluk artışı olmayacak şekilde 'Gelişme konut alanı' olarak yeniden düzenlenmiştir.

Planlama alanı içerisindeki kullanımların yanı sıra yol, otopark ve yeşil alan kullanımları da yeniden düzenlenmiştir.

Yeni nazım imar planına göre oluşan arazi kullanım durumu şu şekilde;

bornova-kavaklidere-imar-plani.jpg

İmar Plan notlarında Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı (KDKÇA) için şu ifadeler yer aldı: Bu alanlarda her türlü ticaret, lokanta, sinema, tiyatro ve eğlence yerleri, banka, sigorta ve bürolar, çok katlı mağazalar ile yerel ve bölgesel kamu kuruluşları, depolama ve servis istasyonları, sosyo-kültürel tesis alanları, çok katlı taşıt parkları gibi kullanımlar yer alabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.