Bornova Belediyesi Yeni Hizmet Binası İçin Düğmeye Bastı

Bornova Belediyesi Yeni Hizmet Binası İçin Düğmeye Bastı

Bornova Belediyesi’nin belediye hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni belediye binasının yapımını sağlayacak proje için düğmeye basıldı. 15 yıldır atıl durumda bulunan Pınarbaşı’nda mülkiyeti belediyeye ait akaryakıt istasyonu yeni belediye

A+A-

Doğanlar’daki Bornova Stadyumu, Altındağ’daki Atatürk Spor Salonu, Atatürk Mahallesi, Doğanlar ve Işıkkent’te Kültür Merkezleri gibi pek çok tesisi hayata geçiren Bornova Belediyesi tarihi bir proje için daha düğmeye bastı. Çok çeşitli yerlere dağılan belediye hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni belediye binasının yapımını sağlayacak projenin finansman alt yapısı sağlanıyor. 

15 yıldır atıl durumda bulunan Pınarbaşı’nda mülkiyeti belediyeye ait akaryakıt istasyonu yeni belediye binasının yapımı için değerlendirilecek. Benzin istasyonunun yeni yatırımlar için nakde çevrilme kararı Bornova Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alındı. Böylece bir yandan uzun yıllardır atıl durumda olan bir kamu mülkü değerlendirilirken diğer yandan da vatandaşa daha iyi hizmet götürme yönünde önemli olan belediye binasının yapımı da gerçekleştirilecek.

PROJESİ YARIŞMA İLE BELİRLENDİ

Yeni Hizmet binasının projesi 61 eser arasından yarışma ile belirlendi. Birinci seçilen proje, yeşil alanın tüm halkın rahatlıkla kullanabileceği kamusal açık alan kazandırması ve bu alanın belediye binası ile iyi entegre edilmiş olması özelliğiyle ön plana çıkıyor. Ayrıca projeye göre yeraltı otoparkı da olacak. Doğal ışığın yaygın ve kontrollü bir şekilde iç mekanlara yayılmasına olanak sağlayan projede, hava sirkülasyonu ve doğal klima etkisi kullanılıyor. İzmir ve Bornova’nın iklim koşullarına göre oluşturulduğu belirtilen projeye göre belediye binasına Mustafa Kemal ve Gediz caddelerinden rahat bir ulaşım sağlanıyor. Esnek kullanımlara cevap verebilecek şekilde projelendirilen belediye hizmet binası daha önceden yarışmacı ekiplere sunulan ihtiyaç programına uygun fonksiyonel çözümler sunuyor.

ESKİ BİRİMLER KÜLTÜR AMAÇLI KULLANILACAK

Yeni belediye binasının inşaatına bu yıl başlanacak ve kısa sürede tamamlanacak. Bornova Belediyesi’nin çeşitli yerlerdeki eski birimleri yeni bina tamamlandıktan sonra kültür ve eğitim amaçlı olarak kullanılacak. Çocuklar, gençler ve engelli vatandaşların yararlanacağı özel tesisler olacak. Başta Büyükpark içindeki merkez bina olmak üzere merkezi yerlerdeki bu birimlerde vatandaşa bu şekilde hizmet edecek ve kültür, spor ve aktivite alanları zenginleşecek.

KARARI OY BİRLİĞİYLE ALDIK

Tüm hizmet ve projeleri ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bornova Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tüm birimlerimizi tek çatı altında toplayarak vatandaşa verdiğimiz hizmetin kalitesini arttıracak yeni belediye binası ilçemizde önemli bir ihtiyaç. Vatandaşımızın bizden öncelikli taleplerinden biri. Biz yeni hizmet binasının projesini yarışma ile belirledik. İmar planlarındaki önemli bir not olan yeni bir stat yapma konusunu da yerine getirdik. Doğanlar semtimizde tüm İzmir’in beğeni ile baktığı bir stat yaptık. Şimdi yeni belediye binamıza başlayabiliriz. Finansman konusunu da atıl durumdaki akaryakıt istasyonunu değerlendirerek çözüyoruz. Bunun kararını Belediye Meclisimizde oy birliğiyle aldık. Ben tüm meclis üyesi arkadaşlarıma hizmet konusundaki destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.