Beşiktaş Karanfilköy'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Beşiktaş Karanfilköy'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Beşiktaş'ın Akatlar mahallesinde bulunan Karanfilköy kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırladığı raporda Karanfilköydeki yapı stoğunun sağlıksız olduğu ve yenilenmesi gerektiği belirtildi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Beşiktaş Akatlar Mahallesi'ndeki Karanfilköy mevkisinin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi kararlaştırıldı. İBB'ye ait 200 bin metrekare büyüklüğündeki alanda 628 bina, 623 konut biri, 81 iş yeri, bir cami, sağlık ocağı ve Beşiktaş Belediyesi'ne ait garaj bulunuyor.

İBB'nin hazırladığı raporda şu ifadeler yer aldı: "Yapıların malzeme ve yapım kalitesi açısından iyi durumda olmadığı görülmektedir. Var olan yapı stokunun yenilenmesi için dönüşümün gerçekleşmesi gerektiğinden; 5393 sayılı Kanun'un 73. maddesine göre 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' ilan edilmesi, her türlü plan, proje, tasarım benzeri çalışmaların ve uygulamaların yapılması ve yapılacak her türlü işlemlerin Müdürlüğümüzce yürütülmesi uygun görülmüştür."

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen raporda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin ortak hareket edeceği vurgulandı. Raporda, "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı ilan edilmesi, gerekli her türlü analiz, tasarım, proje, plan benzeri çalışmaların, uygulamaların yapılması, yapılacak her türlü işlemlerin ilçe belediyesince yürütülmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havalesi hususuna onayınıza arz olunur" açıklamaları yer aldı. 

Meclis'te konuşan CHP'li Meclis Üyesi Bülent Tatar, kentsel dönüşüm planının Karanfilköy halkının kararıyla hazırlandığı ve kararın iyi bir planlama olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum