Bergama İzban Hattının Temeli Atıldı

Bergama İzban Hattının Temeli Atıldı

57 kilometre uzunluğundaki Aliağa-Çandarlı-Bergama demiryolu hattının temeli törenle atıldı. Çandarlı limanına kadar uzanacak hattın Bergama'ya kadar olan bölümü aynı zamanda İzban hattı olarak da kullanılacak.

A+A-

Aliağa-Çandarlı-Bergama Demiryolu hattının temeli atıldı. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 57 kilometre uzunlundaki hattın Türkiye’nin önemli ihracat kapısı olacağını söyledi. 

İZBAN HATTI 36 KİLOMETREDEN 186 KİLOMETREYE ÇIKACAK

Apaydın, “Çandarlı Limanını demiryolu ile buluşturacak. Aynı zamanda Bergama’ya kadar hizmet verecek İZBAN hattının uzunluğu 136 kilometreden 186 kilometreye kadar çıkacaktır. Temelini atacağımız demiryolu hattı ülkemize ve İzmirlilere hayırlı olsun" dedi.

aliaga-bergama-kinik-izban.jpg

8 İSTASYON OLACAK

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da, "50 kilometrelik mesafede 8 tane istasyon var. Şakran’ı var, Yeniköy’ü var, Bergama’sı var, Aliağa Organize Sanayi Bölge'si var, hem de bunların içerisinde ikişer tane istasyon var. Bu bölge canlanacak. Bir de ayrıca Çandarlı Limanı ile olan bağlantı yük taşımacılığında bir numara olacak. Bu bölgeyi rahatlatacak bir projedir” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum