Bayraklı'da 2 Mahallenin İmar Planları Askıya Çıktı

Bayraklı'da 2 Mahallenin İmar Planları Askıya Çıktı

Bayraklı'nın Adalet ve Manavkuyu mahallesinde 80 hektarlık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli revizyon imar planları onaylanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

1980’li yıllarda hazırlanan Bayraklı Adalet ve Manavkuyu imar planları yenilendi. 1/1000 ölçekli revizyon imar planları Bayraklı Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

2 mahallenin mevcut imar planında ayrık nizam 8 kat, bitişik nizam 3 kat  imar hakkı veriliyor. Ancak bölgedeki bitişik nizam birçok evin kaçak olarak 4-5 kat olarak yapıldığı görülüyor. Bölgedeki yapıların sadece yüzde 21’inin ruhsatlı olduğu tespit edildi.

Revizyon imar planıyla beraber bitişik Nizam 3 kat yapılaşma koşullu imar adalarında E:2.4, Bitişik Nizam 4 kat yapılaşma koşullu imar adalarında ise E:3.2 olarak kabul edildi.

Yeni hazırlanan imar planında 16 adet Birlikte Uygulama Yapılacak Alan (BUYA) sınırı belirlendi.

BUYA sınırlarında e Bitişik Nizam 3 kat E:2.4 - Bitişik Nizam 4 kat E:3.2, Konut veya Ticaret+Konut (TİCK) koşullu imar adalarına bölünmesiyle de revizyon imar planının Emsal (Konut Alanları için E:3.3, TİCK Alanları için E:3.5) değerine ulaşılmıştır.

Çalışma alanındaki yürürlükteki 1/1000 ölçekli imar planında Ayrık Nizam-8 kat yapılaşma koşulu belirlenmiş ticaret fonksiyonlu imar adalarında ise sadece bu gösterim güncellenirken, bitişik nizam 3 ve 4 Kat yapılaşma koşullu TM1 ve M fonksiyonlu yapı adaları ise 12 adet BUYA sınırı içerisinde değerlendirilmiştir. Belirlenen BUYA alanları içerisinde oluşturulan Ticaret + Konut (TİCK) alanlarında Sakarya Caddesi ile 278 Sokak arasında kalan alanda yapılaşma koşulu Bitişik Nizam 8 kat (B-8) olarak belirlenirken, geri kalan alanlarda ise Ayrık Nizam 10 kat (A-10), Emsal (E): 3,5 olarak belirlenmiştir.

PLAN NOTLARI

1. 1/1000 Ölçekli Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri Revizyon İmar Planı; Plan Paftaları, Plan Notları, Gösterim ve Plan Raporu ile bir bütündür.

2. Birlikte Uygulama Yapılacak Alan sınırı içinde kalan ve emsal verilmiş olan Konut ve Ticaret + Konut adaları tek ada tek parsel olacaktır. Birlikte Uygulama Yapılacak Alan sınırı içinde yer alan Konut ve Ticaret + Konut adalarındaki kitlelerin ebatlarını belirlemeye Belediyesi yetkilidir.

3. Birlikte Uygulama Yapılacak Alan sınırı içinde yer alan kamuya ayrılan alanların (BHA, Dini Tesis (Cami), Eğitim Tesisi, Pazar Alanı, Otopark, Yol ve Park v.b.) zemin ve zemin üstü terklerini bedelsiz yapması şarttır.

4. Birlikte Uygulama Yapılacak Alan sınırı içindeki parsel malikleri veya vekillerinin, sosyal ve teknik altyapı alanlarının belediye adına tescillenmesine ilişkin noter onaylı taahhütnamesi aranır.

5. Birlikte Uygulama Yapılacak Alan sınırları kadastral parsel sınırlarına oturacaktır.

6. Konut ve Ticaret + Konut adalarında belirtilen kat adetleri azami değer olup, talep edilmesi halinde daha az katlı yapılar yapılabilir.

7. Ticaret + Konut adalarında ticaret kullanımı emsal alanının %10'undan az olamaz.

8. Bitişik Nizam, 8 kat yapılaşma koşullu Ticaret+Konut adalarında emsal değerini aşmamak ve bahçe mesafeleri içinde kalmak koşuluyla taban alanı (TAKS) serbesttir.

9. Her imar parselinde yapının veya yapıların konumlanacağı durum ve yapı dışında kalan bölüm için vaziyet planı hazırlanacak, peyzaj projesi ile birlikte inşaat ruhsatı talebi sırasında belediyeye sunulacaktır. Yapı veya yapılar tamamlandığında, peyzaj projesine göre düzenleme yapılmadan yapı kullanma izin belgesi düzenlenemez.

10. Emsal verilmiş adalarda; ayrılması gereken otopark alanları istisnasız kendi parselinde karşılanacak olup, otopark gereksinimi yürürlükteki İzmir Büyükşehir Belediyesi otopark yönetmeliği uygulama esaslarına göre hesaplanacak ve gerçekleştirilecektir.

bayrakli-manavkuyu-ve-adalet-mahallesi-imar.png

İMAR PLAN DOSYASI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum