Avrasya Tüneli'nin Açılmasına 5 Gün Kaldı

Avrasya Tüneli'nin Açılmasına 5 Gün Kaldı

Avrasya Tüneli'nin açılmasına sayılı günler kaldı.

A+A-

İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan proje olarak adlandırılan Avrasya Tüneli için geri sayım başladı.

Tünel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 20 Aralık'ta hizmete girecek. Başbakan Yıldırım ise, tünelin hizmete gireceği 20 Aralık tarihinde çifte mutluluk yaşayacak. O gün Yıldırım'ın aynı zamanda doğum günü.

5.4 KM'Sİ DENİZ ALTINDAN GEÇECEK

Tünelden ilk geçişi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan gerçekleştirecek. Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor.

Projenin 5,4 km'lik kısmı deniz tabanı altına özel bir teknolojiyle inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşuyor.

HGS VE OGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK

Böylece yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlayacak Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak. Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçişi bekleniyor. 7.5 moment büyüklüğünde bir depreme göre yapılan tünelin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek.

11 GÜN ÖZEL ÜCRET UYGULANACAK

21 Aralık'tan itibaren trafiğin akmaya başlayacağı Avrasya Tüneli'nde 11 gün boyunca geçişler 'özel ücret'le yapılacak. 31 Aralık'a kadar belirlenecek ücretle yapılacak geçişler sayesinde toplanacak para, sosyal sorumluluk projesine aktarılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.