Askeri Arazi Bilmecesi: Başbakan Millet Bahçesi, Bakanlık Lojman Diyor

Askeri Arazi Bilmecesi: Başbakan Millet Bahçesi, Bakanlık Lojman Diyor

Başbakan Binali Yıldırım'ın Poligon'daki 450 dönümlük arazinin millet bahçesi olacağını duyurmasının ardından açıklama yapan Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu, "Oraya lojman yapılması için bize bakanlıktan yazı geldi" dedi.

A+A-

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında bulunan millet bahçelerinden bir tanesinin boşaltılacak olan askeri alana yapılacağının müjdesini verdi.

Yıldırım; “500 dönüm araziyi ayarladık. Ormana ait askeriyenin kullandığı 450 dönümlük yeri askeriyeden alıyoruz Karabağlar’a millet bahçesi yapıyoruz” dedi. Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri alanların şehir merkezlerinin dışına taşınması kararı alınmıştı.

Buna göre proje gerçekleştiği taktirde, millet bahçesinin içerisinde, gençler ve çocuklar için güvenli konutlar spor, eğitim, sağlık tesisleri ile rekreasyon alanları, yeşil alanları ile kentsel gelişme ve sosyokültürel gelişme yolunda önemli bir adım atılacak.

BAŞBAKAN, ‘MİLLET BAHÇESİ’, BAKANLIK, ‘LOJMAN’ DİYOR!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Selvitopu, Başbakan Yıldırım’ın işaret ettiği askeri araziye Milli Savunma Bakanlığı’nın lojman inşa etme düşüncesi içinde olduğunu söyledi. Selvitopu, “Başbakan öyle söylüyor ama bize bakanlıktan oraya lojman yapılması için yazı geliyor. Bunlar atıyor tutuyor ama resmi gelen bir şey yok. Başbakan vaat edebilir ama biz önümüze gelen resmi yazıya bakarız. Milli Savunma Bakanlığı, ‘ben oraya lojman yapacağım’ diyor ve görüşlerimizi soruyor. Biz de olumsuz görüş bildirdik. Çok çelişki var. Diğer tarafta üniversite alanı olacak dediler. 97 hektarla plan önerisi geldi. Belediye hizmet alanı olan bölümü üniversite alanına çevirmişler diğer alanı konut yapmışlar. Gelen planda bu görünüyor. Yine görüş sordular, olumsuz görüş vereceğiz. Israrla konut yapmak gibi bir şey var. Biz söze bakmayacağız. Onu söyleyen bunu resmi olarak yapacak. Yapın! Millet bahçesi, park diye ilan edin. Biz zaten olduğu gibi kalsın, yeşil alan, rekreasyon alanı olsun diyoruz. Bunun adına sen millet bahçesi dersin, ne dersen de, yapılacak şey amacına uygun olsun. Bu siyasi bir vaat. Altı ve temeli yok. Temelini görelim. Madem böyle bir düşünceniz var planını onaylayın, ilan edin, görelim. Bize lojman yapılacak diyorlar, görüş soruyorlar. Söylenenler ve yapılanlar çok farklı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.