Ankara’dan 2, İstanbul’dan 4 Holding İçin İzmir’de Yer Arıyoruz

Ankara’dan 2, İstanbul’dan 4 Holding İçin İzmir’de Yer Arıyoruz

Son dönemde İzmir ve çevresinin ilgi yatırımcıların ilgisini çektiğinin ifade eden RealtyCo'nun kurucusu Fatih Elibol Ankara’dan 2, İstanbul’dan da 4 holding için İzmir’de yer aradıklarını ifade etti.

A+A-

RealtyCo'nun kurucusu Fatih Elibol, 1996-2004 yıllarında Donald Trump’ın şirketinde satış temsilciliği yaptı. Edindiği deneyimleri kendi girişimiyle büyütmek isteyen Elibol'un şirketi 2017 itibarıyla portföy değeri 800 milyar Euro’ya, işlem hacmi ise 564 milyar Euro’ya ulaştı. Şirket kısa sürede 5 kıtada 47 ülkede faaliyet göstermeye başladı. Elibol, “Bir Türk’ün kurduğu dünyada gayrimenkul pazarlama işinde markalaşmayı başaran bir iş hayal ettim. O yolda da ilerledim. En zoru İngiltere’ye girmekti, onu da başardık” dedi.

6 Holding İçin İzmir'den Yer Bakıyor

Elibol şirketiniartık İzmir'den yönetiyor. Son dönemde İzmir ve çevresinin ilgi çektiğini ifade eden Elibol, "Ankara’dan 2, İstanbul’dan da 4 holding için İzmir’de yer arıyoruz. İzmir çalışanların da en çok yaşamak istediği şehir. Son dönemde çok sayıda beyaz yakalı da İstanbul’dan İzmir’e taşındı" dedi. 

Yakında 6 holdingin İzmir'e geleceğini ifade eden Elibol,  İzmir’deki gayrimenkul fiyatlarının ve yaşamın çok cazip olduğunu söyledi. 

Miami’de yaşanan kasırga sonrasında 2.5 milyon dolarlık gayrimenkullerin 600-800 bin dolara düştüğünü belirten Elibol, Türklerin de halen en çok Amerika’da gayrimenkul aldığını söyledi. 

Danışmanlık yasası çıkarsa Yabancıya satış Yüzde 30 Artar

ürkiye’de en kısa zamanda gayrimenkul danışmanlık yasasının çıkması gerektiğinin altını çizen Elibol, "Gayrimenkul yasası ile her şey şeffaf olacağı için kimse dolandırılamayacak ve yabancılar korkmadan gayrimenkul yatırımı yapabilecek. Bugüne kadar yabancılara gayrimenkul satışında çok yanlışlıklar yapıldı. Bu yasa sayesinde yabancılara satış yüzde 30 artar" dedi.

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.