Ankara Niğde Otoyolu Ne Zaman Açılacak?

Ankara Niğde Otoyolu Ne Zaman Açılacak?

Ankara Niğde arasındaki mesafeyi 4 saatten 2 saate indirecek olan otoyol projesinin temeli atıldı. Başbakan Binali Yıldırım yolun 2019 yılının sonlarında açılacağını söyledi.

A+A-

Ankara Niğde Otoyolu projesinin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 4 milyar TL yatırımla hayata geçirilen Ankara Niğde Otoyolu projesinin 2019 sonu hizmete açılacağını söyledi.

Otoyol hizmete açıldığında Ankara’dan Niğde’ye varış süresinin yarı yarıya ineceğine vurgu yapan Yıldırım, 4 saatlik yol 2 saate inecek dedi.Başbakan Yıldırım, Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yolun altına alacaklarını ifade etti.

Edirne'den otoyola giren bir vatandaşımız bu yol bittiğinde Şanlıurfa'ya kadar hiç araba sollamadan otoyolla gidecek diyen Yıldırım,  2 bin kilometrekarelik bir otoyolun eksik kalan 332 kilometrelik bölümünü de Ankara-Niğde arasında bitirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Projenin yapımını ERG İnşaat’ın üstlendiğini belirten Başbakan Yıldırım, tamamlandıktan sonra şirketin 9 yıl otoyolu işlettikten sonra devlete devredeceğini belirtti.

Köprü hakkında teknik bilgi de veren Yıldırım, “Yolun ana uzunluğu 277 kilometre. Tabii her çıkışta bağlantı var, 55 kilometre de bağlantıları tutuyor. Yol üzerinde 5 tane viyadük var, köprü de diyebilirsiniz. 28 köprü, 114 alt geçit, 386 tane menfez, 5 dinlenme tesisi, 2 bakım onarım şantiyesi. Bütün bu tesisler yol üzerinde olacak" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.