Ankara Etlik Şehir Hastanesi Ne Zaman Açılıyor 2018?

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Ne Zaman Açılıyor 2018?

1. milyon Euro yatırımla hayata geçirilen 3.566 yataklı Ankara Etlik Şehir hastanesinde inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin 2019 yılında açılması planlanıyor.

A+A-

Ankara İlinin Keçiören ilçesindeki Etlik semti yakınlarında, büyük bir kentsel gelişim projesi olarak inşa edilecek olan Ankara  Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. 

Proje kapsamında, bir sağlık kompleksi, medikal bir otel, iki helikopter pisti, bir üniversite, bir trijenerasyon santrali (elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten birleşik bir enerji üretim sistemi) ve bir ticari bölge yer alacak. 

Ankara Etlik Şehir Hastanesi 3 bin 566 yatak kapasitesine sahip olacak ve Ankara'daki mevcut altı hastanenin yerini alacak şekilde hizmete açılacak.  Dünya’nın en büyük hastaneleri arasında yer alan Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, 2003 yılında Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sağlıkta Dönüşüm programının bir parçası olarak projelendirildi. 

Toplam 1.1 milyar Euro yatırım maliyetine sahip projenin finansmanı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) tarafından karşılanıyor. 

3.577 yatak kapasitesi ile birlikte Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, 1.215.000 metrekare kapalı alanı ile toplam 9 adet hastaneden meydana geliyor. 

Ana Hastane
Kadın Hastalıkları Hastanesi
Çocuk Hastalıkları Hastanesi
Kardio Vasküler Hastanesi
Onkoloji Hastanesi
Ortopedi Hastanesi
Tedavi ve Teşhis Bölümü
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.