Ankapark Ne Zaman Açılıyor 2018? Ankapark İçinde Neler Var? Ankapark Ücretli mi?

Ankapark Ne Zaman Açılıyor 2018? Ankapark İçinde Neler Var? Ankapark Ücretli mi?

1.2 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen Ankapark'ın inşası tamamlandı. Büyükşehir belediyesi Ankarapark'ı 29 yıllığına kiralayacak. 14 haziranda gerçekleşecek kiralama ihalesinin ardından kısa süre içerisinde açılması planlanıyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesine 29 yıllığına tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark'ın işletme ihalesi 14 Haziran'da yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İhale, 14 Haziran'da belediye hizmet binasının encümen salonunda toplanacak Belediye Encümenince yapılacak. Yaklaşık 1,2 milyon metrekarelik Ankapark alanının işletilmesi için muhammen bedel 765 milyon 600 bin lira, geçici teminat da 22 milyon 968 bin lira olarak belirlendi.

Ankapark giriş ücretleri işletmeci firma belli olduktan açıklanacak.

Dünyanın en çeşitli ve en gerçekçi dinozorları ANKA Park’ta yer alacak. Aynı zamanda 70 metrelik dev dinozorla ANKA Park olarak Guinness Rekorlar Kitabına giriyoruz.

ANKA Parkın içerisinde yaklaşık 5 km’lik hat üzerinde Tema Park’ın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı nostaljik kara tren, ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 km uzunluğunda monoray bulunacak. Alana metro toplu taşıma aracını kullanarak gelecek olan ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak için ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi içerisinde hem ulaşım hem de gezinti amaçlı 8 km uzunluğunda teleferik ulaşım hattı yer alacak.

Ayrıca Ankara’nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Yakın bir zamanda hizmete sunulacak olan Hayvanat Bahçesi ANKA Parka ilave olarak 930.000 metrekarelik alanda; bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran Türkiye'nin en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak.

Türkiye'nin en geniş temalı hayvanat bahçesi içerisinde Türkiye'ye hatta Ortadoğu'ya hizmet etmeyi amaçlayan en büyük hayvan hastanesi de hayvanat bahçesi içinde yer alacak ve Türkiye'de yine bir ilk olacak Safari Park’a sahip olacaktır. ANKA Park Hayvanat Bahçesi içerisinde yer alacak olan Safari Park; Türkiye'de yine bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.