Aliağa Horozgediği İmar Planı Askıya Çıktı

Aliağa Horozgediği İmar Planı Askıya Çıktı

Aliağa Horozgediği 1/5000 ölçekli nazım imar revizyon planı ile 1/5000 ölçekli koruma imar planı askıya çıktı. Horozgediği'nde bir bölge konut imarına açılırken tarihi yapıya sahip 204 parsele sit koruması getirildi.

A+A-

İzmir-Manisa ve Aliağa Foça otoyol güzergahında bulunan Horozgediği'nde sanayi kullanımlı alanlar yoğunlukta bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırladığı 212 hektarlık alanı kapsayan nazım imar revizyon planları onaylanarak askıya çıkarıldı.

Planlama alanında genel olarak yürürlükteki plan kararları dikkate alınarak düzenlemelere gidildi. Yeni imar planıyla birlikte birlikte ticaret ve konut imarı artırıldı.

1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı plan kararlarında depolama ve sanayi alanı olarak planlanan söz konusu alan ile kuzeyinde kalan Spor Tesisi ve Eğitim Alanı olarak düzenlenen alan arasında tampon bölge oluşturacak şekilde "Park ve Dinlenme Alanı" olarak düzendi.

Yenifoça - İzmir bağlantısının sağlandığı 30 metre genişliğindeki Karayoluna cepheli parsellerde hem çevresine hizmet edecek olan hem de Sanayi Alanları ile arka bölgede kalan konut alanları arasında tampon bölge oluşturacak olan Ticaret Alanları planlanmıştır.

Planlama alanında yapılan düzenlemeler sonucunda oluşan arazi kullanım alanları şu şekilde;

aliaga-horozgedigi-imar-1.jpgaliaga-horozgedigi-imar-2.jpg

KORUMA İMAR PLANI DA ASKIDA 

Aliağa Horozgediği 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı kararları kapsamında İzmir II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından I. ve III. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen alanda Koruma Amaçlı İmar Planlarının hazırlandı.

Hazırlanan imar planlarında Aliağa Horozgediği 204 parselin 2 bin 300 metrekaresi 1. derece arkeolojik sit alanı 62 bin 200 metrekaresi 3. derece sit alanı ilan edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.