Alaçatı'da İlk Taş Evleri Yapan Konutsan Rotasını Uzundere'ye Çevirdi

Alaçatı'da İlk Taş Evleri Yapan Konutsan Rotasını Uzundere'ye Çevirdi

Çeşme Alaçatı'ya 2000 yılında ilk taş evleri projesini yapan Konutsan yeni projeler için Uzundere'yi mesken tuttu. Konutsan'ın 102 konutluk Vizyon 35 projesi dahil Uzundere bölgesinde 3 projesi devam ediyor.

A+A-

Konutsan, Alaçatı’ya 2000 yılında ilk taş evleri yaparak bölgeye yeni konut yatırımı yapmış oldu. Konutsan şimdi de Vizyon 35 Projesi ile Uzundere’de gerçekleşen büyük değişimin ilk adımını atıyor. 

Konutsan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İzmit 2000 yılında Alaçatı'ya yaptıkları taş evlerle bölgenin kaderini değiştirdiklerini söyledi. Alaçatı'daki ilk taş evlerini yaptıklarını ifade eden İzmit, "Kentin imar planlaması ve Alaçatı'nın bugünkü haline dönüşmesinde yüzde yüz bizim etkimiz var. İlk taş evlerini biz yaptık. Yeni verilecek ruhsatlarda bizim proje emsal gösterildi. Alaçatı'nın imar planı değiştirildi. O dönem belediye başkanı gelip 'sizin binalarınızı çok beğendik' dedi" diye konuştu.

 

Uzundere'ye geldiklerinde kentsel dönüşümün sadece adının olduğunu söyleyen İbrahim İzmit, "Ruhsat alırken belediyede Bakanlar Kurulu kararı ile 450 dönüm yer kentsel dönüşüme dahil edildi. İlk proje bizim projemiz. 450 hektar alan içinde 40 bin konut yapılacak. Bunun 5 bin tanesini İzmir Büyükşehir Belediyesi yapıyor. 35 bin tanesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. Burası çok avantajlı bir bölge. Geleceğe dönük yatırım yapmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat. Uzundere'den otoyol bağlantısı ile 5 dakikada havalimanına gidiyorsunuz. Buradan rahatlıkla Çeşme ve Aydın'a gidebiliyorsunuz. Kent trafiği daha çok sıkışmaya başlayınca Uzundere'nin önemi daha çok anlaşılacak" dedi. Projelerinde 11 bin metrekare alan içinde 101 daire yer aldığının altını çizen İzmit, "İnsanların dışarıya ihtiyacı yok. Yüzde 60'ı 70'i yeşil alan. Projenin içinde 1+1 daire yok. Biz burada öncüyüz. Bir tanesi öncelikle kentsel dönüşüm projelerini biz başlattık. Bizim ardımızdan diğer firmalar ruhsat aldı. Büyük bir parasal rant sunuyor burası. İşin başındayız. Uzundere'de şu an 3 proje var" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.