Ağaoğlu Varlıklarını Satıp Kredi Borçlarını Azaltacak

Ağaoğlu Varlıklarını Satıp Kredi Borçlarını Azaltacak

Kredi borçlarından dolayı zor günler geçiren Ağaoğlu Şirketler Grubunun yönetim kurulu başkanı Ali Ağaoğlu aktif varlıklarını satıp kredi borcunu azaltacaklarını söyledi. Ağaoğlu borçlanmasının nedeninin Finans Merkezi Projesi olduğunu söyledi.

A+A-

Sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, hiçbir sektör için hava günlük güneşlik değil dedi. Satışların durgunlaştığı bu dönemden en güçlü çıkacak şirketlerden biriyiz diyen Ağaoğlu, "Faiz ve döviz kurlarının arttığı bir ortamda hemen hemen bütün sektörlerde durgunluk gözlemlediğini belirten Ağaoğlu, inşaat sektörü için de durumun farklı olmadığını söyledi.

İnşaat sektöründeki durgunluktan en çok etkilenen biri olduğu yönündeki söylentileri yalanlayan Ağaoğlu, "Banka borçlarımızla kıyasladığımızda varlıklarımız çok daha yüksek. Satışların durgunlaştığı bu dönemden en güçlü çıkacak şirketlerden biriyiz. Biraz fedakarlık yaparak bu dönemi geride bırakacağız."

AKTİFLERİ SATIP BORCU AZALTACAĞIZ
Grubun toplam banka borçlarının aktiflere oranının yüzde 9,4 seviyesinde olduğunu kaydeden Ağaoğlu, 2018 sonunda bu oranı yarıya indirmeyi amaçladıklarını, bu çerçevede aktiflerde yüzde 4-5 oranında satış planladıklarını belirtti.

Stratejik ortaklığa sıcak baktıklarını belirten Ali Ağaoğlu, Banka borçlarının İstanbul Finans Merkezi’nin planlanandan uzun sürmesi nedeniyle oluştuğunu, projeye şu ana kadar 400 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Ağaoğlu, "İki kez projeye yabancı ortak alma girişimimiz oldu. Biri Rus uçağının düşürülmesine, biri de Katar krizinin patladığı döneme denk geldi. Ancak hala stratejik ortak alma fikrine sıcak bakıyoruz." diye konuştu.

FİNANS MERKEZİ BORCA SOKTU
2016’ya kadar bilançolarında banka kredilerinin sıfır olduğunu,  Finans Merkezi  nedeniyle borçlanmaya gitmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Ağaoğlu, "İlk 3-4 yıl özkaynak yatırımı yaptık. Toplam 400 milyon dolarlık yatırımın sadece 110 milyon dolarlık kısmını banka kredisi olarak kullandık. 2016 ve 2017 yıllarında kullandığımız bu kredinin faiz yükünü taşımamak için tamamını kapattık" ifadesinde bulundu.

İSTANBUL’DA YAVAŞLAMA ÇOK ŞİDDETLİ 
2015’te yüzde 20’ye yaklaşan konut fiyat artışları Nisan ayı itibariyle yüzde 10’lar seviyesine indiğini vurgulayan Ağaoğlu, “ Konut sektörünün motoru olan İstanbul’da ise yavaşlama çok daha şiddetli. İstanbul’da yıllık fiyat artışı hızı Nisan sonunda yüzde 3,80 düzeyinde gerçekleşti” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.