Ağaoğlu Çekmeköy Arsasını 2 Daire Parasına Almış!

Ağaoğlu Çekmeköy Arsasını 2 Daire Parasına Almış!

Ağaoğlu Çekmeköy projesi satışa çıktı. Ağaoğlu İnşaat yönetim kurulu başkanı Ali Ağaoğlu arsayı 20 sene önce bugünün 2 daire parasına aldığını söyledi. 738 konuttan meydana gelen projede 1+1 dairelerin fiyatları 440 bin liradan başlıyor.

A+A-

Ağaoğlu, Çekmeköy’deki yeni projesi Çekmeköy Park projesini satışa çıkardı.  Toplam 738 adet konut ve 30 bin metrekare ticari alanın yer aldığı Ağaoğlu Çekmeköy Park projesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alıyor. A, B ve C olmak üzere toplam 3 bloktan oluşan projede A blokta 4+1 daireler, B blokta 2+1 ve 3+1 daireler, C blokta ise 1+1 ve 2+1 daireler yer alıyor. Ağaoğlu Çekmeköy Park projesinde bloklar 15 katlı olarak tasarlanıyor. Her katta 2 daire yer alıyor. 

FİYATLAR 440 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Ağaoğlu Çekmeköy Park fiyatları 440 bin TL’den başlıyor. Yüzde 10 peşinatla konut sahibi olunabilen projede yüzde 15, 18 ay sonra ödeniyor. Kalan konut bedeli ise 10 yıl vadeyle taksitlendiriliyor.

SERVET TRANFERİ YAPIYORUM

Ağaoğlu Çekmeköy Park projesinin arsasını 20 yıl önce bugünün parası ile 2 daire parasına aldığını açıklayan Ali Ağaoğlu, “Arsa maliyeti düşük olduğu için projeyi fırsat fiyatlarla satışa çıkardık. Bugün ki fiyatlarla arsayı almış olsam bu rakamlarla satışa çıkamazdık. Bu kampanyaya bir isim vermek gerekse “Ağaoğlu servet transferi yapıyor” derdik. Ağaoğlu felsefesi kazan kazandır.  Ben yaptığım bütün işlerde büyük Ağaoğlu ailesi diye tanımladığımız daire sahiplerimize, tedarikçimize, çalışanımıza kazandırmayı önemsedim. Ben de kazandım Allah’a şükür. Çekmeköy Park projemizde de bu kural işleyecek, herkes kazanacak. Kısacası büyük Ağaoğlu ailesine servet transferi yapıyorum. Kârımı vatandaşla paylaşıyorum.” dedi. 

İDDİA EDİYORUM 1 AYDA HEPSİNİ SATARIM

Lansman öncesi 738 daireden 150’sinin satışını gerçekleştirdiklerini belirten Ağaoğlu, iddiaya giriyorum bir ayda dairelerin tümünü satarım diye konuştu. 

DERE HER ZAMAN KÜTÜK GETİRMEZ

Havaların sisli olduğu, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde böyle çıkışlar yapıyoruz diyen Ağaoğlu, “Kriz yıllarında 1994’te, 2001’de ve 2008’de böyle çıkışlar yaptık. 2008 Avrupa krizinin yaşandığı bir dönemde My City Bahçelievler projesini satışa çıkardık ve bin 200 daireyi 3 günde sattık. Havaların sisli olduğu, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde de Çekmeköy Park projesine başladık. İddia ediyorum bu projeyi de bir ayda satar bitiririm. Şu anda tüm dünyada sıkıntılar var. Biz de sıkıntılı bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama sıkıntılar var diye oturup ağlayacak değiliz. Dere her zaman kütük getirmez. Ekonominin çarkları dönmesi için işimize devam edeceğiz” ifadesinde var. 

KONUTA TALEP VAR SORUN ERİŞİMDE

Konutta talepte bir yavaşlama olmadığını aksine talebin artarak devam ettiğinin altını çizen Ali Ağaoğlu, konuta erişimde sıkıntı olduğuna dikkat çekti. Ağaoğlu, “Evet satışlarda yavaşlama var ama bu talebin daralmasından değil. Konuta talep var fakat sorun erişimde. Firmalar hesaplarını buna göre yapmalı. Fiyat ve ödeme ile erişimi kolaylaştırmamız lazım. Fedakarlık yaparak karı paylaşmalıyız” şeklinde konuştu. 

EHLİ OLAN OLMAYAN SEKTÖRE DALDI AMA ARTIK O DÖNEM BİTTİ

Maddi gücü ve ehli olan olmayan herkesin sektöre girdiğini belirten Ağaoğlu, “Maddi gücü olan olmayan herkes sektöre daldı. Ama artık o dönem bitti. Ne yaparsam satarım dönemi sona erdi. Artık ekmek aslanın ağzında değil kalın bağırsağında” diye konuştu. 

FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEK HAYAL OLUR

Konut fiyatları hakkında da değerlendirmede bulunan Ağaoğlu, “Erişimi sağlamak için birtakım kampanyalar düzenleniyor ama fiyatların düşmesini beklemek hayal olur. Çünkü maliyetler çok yüksek, özellikle de arsa maliyetleri. Bundan dolayı fiyatlar aşağı inmez” dedi. 

İPTAL KAKARI VEREN HAKİMLERİN HEPSİ TUTUKLU AMA KARARLARI GEÇERLİ

İki kez inşaatı durdurulan Bakırköy Central Park projesi hakkında da açıklama yapan Ağaoğlu, “Bakırköy projemizde yargı süreci devam ediyor. Proje için iptal kararı verildi. Bu kararı veren hakimlerin şu an hepsi tutuklu ama verdiği kararlar geçerli. Medyatik olmanın faturasını ödüyoruz. Yasal süreç devam ediyor” şeklinde konuştu. 

AĞOĞLU ANKARA PROJESİ 1 AY SONRA SATIŞTA

Yeni projeleri hakkında da bilgi veren Ali Ağaoğlu, “Ankara Dikmen Vadisi’nde yeni bir projemiz olacak. Ruhsatını aldık. Orada bin 200 konutluk proje yapacağız. Bir ay içinde en geç Kasım’da projeye başlamayı planlıyoruz. Bodrum’da da projemiz olacak. Bodrum’u turizm şehri yapacağız. 2018’de Bodrum projemiz de kazmayı vurmayı planlıyoruz. Çekmeköy’de 20-30 yıl önce aldığımız arsalar var. Burada da daha çok proje yapacağız. Yine Trabzon’da da yeni bir proje planımız var. Arsa arayışlarımız devam ediyor. Biz talip olunca fiyatlar birden artıyor. Görüşmelerimiz devam ediyor” diye sözlerini tamamladı.

MEVDUAT FAİZİNİ KATLAYACAK PRİM VAR

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı da, “Bankaların yüzde 15 mevduat faizi verdiği bir ortamda bankalarla yarışıyoruz. Ama bu projede mevduat faizini katlayacak prim fırsatı var. Biz yarış içinde olduğumuz bankalara da daire sattık çünkü bu fırsatı gördüler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.