Ağaoğlu Bahçelievler'deki Arsasını Sattı

Ağaoğlu Bahçelievler'deki Arsasını Sattı

Ağaoğlu Şirketler Grubu sahibi Ali Ağaoğlu 2010 yılında 62 milyon dolar bedelle satın aldığı arsayı Esta Construction şirketinin sahibi Bahattin Demirbilek'e sattı.

A+A-

Ali Ağaoğlu 2010'da İstanbul Bahçelievler'de bulunan ve Ateş Tuğla olarak bilinen fabrikanın arazisini almıştı. 42 bin metrekarelik arazi için Erez Ailesi'ne 62 milyon dolar ödeme yapmıştı. Daha önce bu araziye çok yakın olan MY City Bahçelievler projesini hayata geçiren Ağaoğlu yeni arsa için proje çalışmasına bile başlamıştı. O bölgedeki ilk lüks site projelerinden biri olarak inşa edilen MY City'de yaşadığı hızlı satışın burada da yakalanacağı konuşuluyordu. Ancak beklenen olmadı.

Ali Ağaoğlu araziyi kısa süre önce Bahattin Demirbilek'e sattığı ortaya çıktı. Rusya, Kazakistan ve Bahreyn'de havalimanından stadyumlara, marketlerden AVM ve konuta farklı alanlarda inşaatlar yapan Demirbilek, Türkiye kamuoyunda Rus Krasnodar Kulübü'ndeki yöneticiliği ile öne çıkmıştı. Bir süre önce girdiği Türkiye pazarında hızlı bir büyüme gösteren Demirbilek çok sayıda-konut projesini aynı anda sürdürüyor. İstanbul'un farklı bölgelerindeki inşaatları Demirbilek'in sahibi olduğu Esta Construction üstlenmiş durumda.

Demirbilek'in arsa için ne kadar ödediği öğrenilemedi. 

Kaynak: Para Dergisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.