6. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması Başlıyor

6. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması Başlıyor

urtbay Seramik'in düzenlediği 6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, genç tasarımcılara bu yıl “Doğanın ritmine kulak ver” teması ile sektörde özgün fikirlerini sunabilecekleri bir platform sağlıyor.

A+A-

Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlayan “6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’ne proje teslimi için son tarih ise 17 Aralık 2018.

Yurtbay Seramik’in sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “6. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” jürisinde bu yıl Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi), Melike Altınışık (MAA Kurucu/ Mimar & Akademisyen), Atilla Kuzu (Zoom Kurucu Ortak / İç Mimar) Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcı, Reform-İst Kurucusu) ve Prof. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı) yer alıyor.

Birincinin 12.000 TL, ikincinin 8.000 TL, üçüncünün 6.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet 1.500 TL’lik eşdeğer mansiyon ödülü de verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA 2019 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Yurtbay Seramik Standı’nda tasarımının üretilerek sergilenmesi imkanı sağlanacak.

Yurtbay Seramik, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

“6.Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne ilişkin tüm bilgilere, www.dogadansanatasentasarla.com internet sitesinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.