53 Yıllık İnşaat Devi İflasını İstedi

53 Yıllık İnşaat Devi İflasını İstedi

53 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve çok büyük projelere imza atan İnanlar İnşaat iflasını istedi. Yurdışına kaçan şirket sahibi Serdar İnan 200 milyon lira borcu, 300 milyon mal varlığı olduğunu açıkladı.

A+A-

İnanlar İnşaat şirketinin patronu Serdar İnan, bir basın açıklaması yaparak şirketinin iflasını istedi. Serdar İnan Twitter’dan uzun bir açıklama yaparak, 53 yıldır faaliyet gösteren İnanlar İnşaat’ın kapısına kilit vurulduğunu söyledi.

Şirketinde 600 çalışanının bulunduğunu söyleyen İnan, çalışanların maaşlarını ilk kez bu ay ödeyemeyediklerini belirtti.

Serdar İnan yaptığı açıklamada “Türkiye’deki şirketimizin mal varlığı rahatlıkla borçlarının kapanmasını sağlayacak seviyededir. Bu sebeple şirketimizin üzülerek iflasını istiyorum, ilgili resmi makamlardan ricam işlemlerin bu yönde yapılmasıdır, böylece hak sahipleri alacaklarını rahatlıkla alabileceklerdir” dedi.

200 milyon liralık borca karşılık Türkiye'de 300 milyon liralık varlığının olduğunu söyleyen İnan, şirketin mal varlığının borçları karşılayabilecek seviyede olduğunu belirtti. İnan son olarak; şirketin iflasına karar verilecek alacaklılara olan borçların ödenmesini talep etti.

Geçtiğimiz yıl FETÖ operasyonunda da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Serdar İnan FETÖ'ye yardım gerekçesiyle 8 gün hapiste kaldığı dönemle ilgili olarak ise, "Hiçbir suçum yokken yargısız infaza uğratıldım. Benim 16 Ağustos 2016'da açılan dosyam aradan 20 ay geçmesine rağmen iddianamesi yazılamadı. Suçsuzluğum tescillenemedi. Bankalardan ve müşterilerimizden gelen şüphe ve ithamlara resmi bir cevap veremedik. 20 ay önce üzerimize atılan bu zan ile 600 çalışanımızın ve taahhütlerimizin yükü bizleri maddi manevi bitirdi" dedi.

Serdar İnan'ın açıklaması şu şekilde:

serdar-inan.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.